Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az AS Roma nyerte a római csúcsrangadót! – videóval

Csúcsrangadóvan indult a Serie A, azaz olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. fordulója! A fővárosi derbin az AS Roma felülmúlta a Laziót, így a Sasok jó sorozata szakadt meg, a Farkasoké pedig tovább folytatódott! Két tizenegyesből is gól született a meccsen, viszont megérdemelten nyertek a BL-ben is érdekelt rómaiak.

IMG_20171118_200430Dzeko és társai megállították az ősi riválist! (forrás: twitter.com/OfficialASRoma)

Fővárosi derbivel indult az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, azaz a Serie A 13. fordulója! Rómában az AS Roma csapott össze a Lazio csapatával – két bombaformában szereplő együttes vívott tehát örökrangadót a Stadio Olimpico gyepén! A Farkasok 6 meccse veretlenek, és legutóbbi 5 találkozójukat megnyerték, míg a szárnyaló Sasok 9 legutóbbi összecsapásukat megnyerték! A Lazio számára ezt a jó szériát megelőzve becsúszott ugyan egy vereség, de azelőtt zsinórban 10-szer sem találtak legyőzőre, úgy, hogy ebből 9 alkalommal győztek! A Farkasok is legutóbbi 6 veretlen meccsük előtt kikaptak – a listavezető Napolitól 1-0-ra -, viszont azelőtt is jó volt az ő szériájuk is. Dzeko és társai a nápolyiak elleni vesztes meccs előtt is 6-szor maradtak zsinórban veretlenek, és abból is 5 találkozón örülhettek győzelemnek.

A csúcsrangadót megelőzően egymás nyakán voltak a rómaiak a tabellán, igaz, az AS Roma eggyel kevesebb meccset játszott a bajnoki szezonban. A Lazio viszont 4.-ként így is csak 1 ponttal előzi az 5. helyen álló 27 pontos Farkasokat. Mindkét klub gólaránya igencsak jól mutatott a derbi előtt: az AS Roma csupán csak 7-szer kapitulált, de 21-szer betalált, míg a Lazio tízzel többet lőtt, de 12 gólt kapott is. A tét természetesen ma is a győzelem volt mindkét klub számára, ami ezen a derbin mindig nagy jelentőséggel bír, és az esetleges győztes így az élmenőkkel is tarthatta a lépést.

A MAI DERBI

Már a mérkőzés 2. percében gól született, ám a Lazio gólvágójának, Immobile-nek találatát érvénytelenítették les miatt. A 20. minutumban a túloldalon Perotti nagyszerű beadása után Dzeko fejelhetett volna gólt, ám a bosnyák támadó célt tévesztett, a labda mellé ment. Sok nagy lehetőséget nem tartogatott a szünetig a derbi, ám az AS Roma volt mezőnyfölényben, valamint a Farkasok tudtak több helyzetet is kialakítani.

A fordulást követően mozgalmasabban alakultak az események. A 48. minutumban a Lazio részéről Bastos szabálytalankodott klubja tizenhatosán belül, Rocchi pedig büntetőt ítélt a Roma javára. A labda mögé Perotti állt, az argentin pedig a 49. percben értékesítette a tizenegyest (1-0)! Nem kellett sok időnek eltelnie, elkapta a fonalat a Roma, és jött az újabb gól! Az 53. minutumban a belga Naingollan vágta be a labdát Strakosha kapujába, így már kettővel mentek a Farkasok, és közelinek tűnt a 3 pont megszerzése a derbin (2-0)! A 71. percben viszont felcsillant a remény a Lazio számára, ugyanis tizenegyest kapott a Farkasok nagy riválisa! Manolas kezezése miatt ítélt büntetőt a játékvezető, melyet a gólvágó Immobile a 72. minutumban értékesített (2-1)! Azonban a lefújásig sem jutott el egyenlítésig sem a Lazio, amely így hát elvesztette a római derbit. Az AS Roma jó szériája folytatódott ezzel, míg a Sasoké megszakadt, de a Farkasok megérdemelten zsebelték be a három pontot a csúcsrangadón.

A hetek óta stabilan nagyszerű teljesítményt nyújtó AS Roma a harmadik helyre jött fel nagy sikere után, ám egy meccsel kevesebbet játszott, mint ahanyadik fordulóban járunk, ám így is előzheti az Inter még holnap a Farkasokat. A Lazio ezzel szemben egyelőre maradt az ötödik helyen, viszont ez a pozícióját senki nem veszélytetheti egyelőre a Sasoknak.

Serie A, 13. forduló
AS Roma – Lazio • 2-1 (0-0)
Helyszín: Stadio Olimpico, Róma. Vezette: Gianluca Rocchi
Gólszerzők: Perotti (49. – büntetőből), Naingollan (53.), ill. Immobile (72. – büntetőből)
Sárga lapok: Naingollan (67.), Fazio (87.), ill. Lulic (18.), Lucas Leiva (25.), Alberto (55.), Nani (63.)
Kiállítás:

AS Roma: Alisson – Florenzi (Peres, 80.), Manolas, Fazio, Kolarov – Naingollan (Jesus, 85.), De Rossi, Strootman – El Shaarawy (Gerson, 73.), Dzeko, Perotti. Vezetőedző: Eusebio Di Fransesco

Lazio: Strakosha – De Vrij, Bastos, Radu (Patric, 77.) – Marusic, Parolo, Lucas Leiva (Nani, 58.), Milinkovic-Savic, Lulic (Lukaku, 58.) – Alberto, Immobile. Vezetőedző: Simone Inzaghi

Nagy Dávid