Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Három ponttal távozott Paksról a Fradi

Pakson igyekezett jó szériáját továbbnyújtani a Fradi – a nem túl jó játék ellenére ez végül meg is történt.

ftc_2017-11-18_02

(Fotó: paksifc.hu)

A Fradi már 90 másodperc után vezetést szerezhetett volna, ám Priskin ziccert rontott miután szerencsése elé került a labda az ötös környékén. Paintsil aztán a 4. percben már nem kegyelmezett, Botka lapos beadását belsőzte a hálóba nyolc méterről (1-0) A 9. percben megintcsak Paintsil veszélyeztetett, a ghánai jó cselekkel tört be a bal oldalról, ám tekerését bravúros vetődéssel hárította Verpecz. A 18. percben a paksiak “jolly jokere”. az ezúttal jobbszélsőként játszó Kulcsár Dávid ugrott ki a Fradi védők között, ám Dibusz védte próbálkozását. A vendégek Otigba révén növelhették volna előnyüket, Otigba azonban egy szöglet után valamivel mellé fejelt egy védő szorításában. A félidő második felére erőre kaptak a paksiak, mezőnyben ügyesen futballoztak, ám a Fradi kapuja elé sokáig nem tudtak eljutni. A 37. percben Kulcsár beadásánál jártak a legközelebb a gólhoz a tolnaiak, az érkezők közül azonban senki senki sem tudta rendesen megbólintani a labdát, végül az Vági fejéről szállt mellé.

A második félidőt visszafogottabban kezdték a csapatok, az első komolyabb helyzetre pedig a 64. percig kellett várni, ekkor Papp Kristóf robbant be Szabó János beadására, ám a kaput nem sikerült eltalálnia. A 75. percben aztán a fejükhöz kaphattak a Fradi-szurkolók, Böde ugyanis sérülés miatt sántikált le a pályáról – ezúttal nem sok emlékezetes momentuma volt egykori csapata ellen. A 84. percben a pár perce csereként beálló Moutari dönthette volna el a meccset egy kontra végén, ám közvetlen közelről nem tudta a hálóba pörgetni Lovrencsics Balázs labdáját. A 93. percben aztán javított a nigeri: Zachár Moutariba rúgta bele a labdát a félpályán, ebből indult meg a Fradi, végül Gorriarán labdájából talált be a cserejátékos.

Zsinórban negyedik bajnokiját nyerte így a zöld-fehér csapat, ezzel pedig ideiglenesen a tabella élére állt, míg a Paks a szezonban második alkalommal kapott ki hazai pályán.

Paks – Ferencváros 0-2 (0-1)
Helyszín: Paks, Fehérvári úti stadion; Vezette: Berke Balázs
Gólszerzők: – ill. Paintsil (4.), Moutari (93.)
Sárga lapok: Nikházi (90.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Paks: Verpecz – Vági (Nikházi 77.), Zachán, Gévay, Szabó J. – Simon Á., Papp K. – Kulcsár., Bertus,  Bartha (Haraszti 57.) – Szakály D. (Hahn 75.) Vezetőedző: Csertői Aurél
Ferencváros: Dibusz – Botka (Leandro 63.), Blazic, Otigba, Pedroso – Spirovski, Gorriaran – Lovrencsics G., Paintsil (Moutari 81.), Priskin – Böde (Lovrencsicws B. 74.).. Vezetőedző: Thomas Doll

Lasányi Csaba