Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Izgalmas végjáték után maradt hibátlan a Napoli – videóval

Egy fordulatos és roppant izgalmas mérkőzésen végül a Farkasok nyerték a római derbit. A Napoli és a Milan meccse is hasonló fordulatokat tartogatott. 

Insigne elképesztően játszott (Fotó: twitter.com)

1. félidő: A mérkőzés elején teljesen beszorította a Napoli a Milant. A 14. percben majdnem a vezetést is megszerezte a kék mezes együttes, de Callejón fejesét bravúrral védte Donnarumma. A vendégek csak sokára tudtak kiszabadulni a saját kapujuk elől. A 33. minutumban mégis a Napoli talált be. Insigne kétszer örülhetett, hiszen előbb elvették a gólját, később azonban a bíró megadta (1-0). A hazaiak igyekeztek gyorsan “véget vetni” a találkozónak. A piros-feketék dolgát az is megnehezítette, hogy Susot sérülés miatt le kellett cserélni. A hosszabbításban Insigne közel járt a második góljához, de először a kapufa, utána meg Donnarumma hárította a lövését.

2. félidő: Rettenetesen bekezdett a Napoli és többen is közel jártak a gólszerzéshez. A 60. percben kicsit fordult a kocka és a Milan átvette a kezdeményezést. Aztán visszaállt a világ rendje, és a hazaiak betaláltak. A csereként pályára lépő Zielinski gyönyörűen passzolta el a kapus lábai között a lasztit (2-0). A Milan nem tudott újítani, és a játékosok lélekben elengedték a meccset. Legalábbis mind ezt hittük, aztán a 92. percben Romagnoli egy hatalmas kapásgólt lőtt (2-1). 

 Romagnoli bombagólja:

Napoli – Milan 2-1 (1-0)
Helyszín: Stadio San Paolo; Vezette: Daniele Doveri
Gólszerzők: Insigne (33.), Zielinski (73.) – ill. – Romagnoli (92.)
Sárga: Loureiro (94.), Albiol (95.)- ill. – Borini (5.)
Kiállítás: – ill. –

Napoli: Reina Hysaj, Albiol, Koulibaly, Rui (Maggio 66.) – Loureiro, Jorginho, Hamsik (Zielinski 69.) – Callejón (Rog 78.), Mertens, Insigne. Vezetőedző: Maurizio Sarri

Milan: Donnarumma – Musacchio, Bonucci, Romagnoli – Borini (Abate 77.), Kessie, Locatelli, Montolivo (Abate 85), Bonaventura  Suso (André Silva 48.), Kalinic. Vezetőedző: Vincenzo Montella

Mihók Richárd