Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Látványos fejesekkel fordított a Sevilla – videóval!

Kis derbi a nagy előtt: a Sevilla a Sanchez Pizjuanban fogadta a Celta Vigo együttesét, ez a párharc pedig rendszerint jó kis meccset hoz.

Kép: El Pais

Kép: El Pais

Az a baj, hogy ez a párosítás tavaly, vagy mondjuk tavaly előtt nagy eséllyel izgalmasabbnak tűnt volna. Ennek elsődleges oka, hogy most nyáron mind a két gárdánál edzőcsere volt és még egyik oldalon sem álltak össze a dolgok. A Celtánál a Barcelonából érkező Unzue csak most kezd ráérezni a vezetőedzőségre; a Sevillánál pedig az épp a Celtától érkező Berizzo több komoly pofonba is beleszaladt az elmúlt hetekben. Szó ami szó, egyik oldalon sem lehetnek igazán elégedettek az eddig mutatott teljesítménnyel, nagy szükség van minden pontra, minden sikerre.

A Sevilla hazai pályán egyértelmű esélyes volt a párharcnak, ám a vendég vigóiakkal óvatosan kell bánni. A meccs eleje a papírformának megfelelően hazai fölényben telt. A fehér mezesek irányítottak és habár helyzetük nem sok akadt, nagyjából kézben tartották a dolgokat. A Celta viszont szintén ott volt a pályán, ráadásul az első helyzetek épp az ő nevükhöz fűződnek. Maxi Gomez, a vendégek támadó középpályása előbb kicsivel csúszott le egy veszélyes beadásról, majd pár perccel később sikerült biccentenie. Egy szabadrúgást követően találta meg a fejét a labda, amely viszonylag távolról, közel 16 méterről vágódott Soria kapujába.

A Celta Vigo így tehát korán előnybe került, ami azonnal munkára késztette a Sevillát. Lépéshátrányban voltak, de idejük volt még bőven. Nem estek kétségbe, szép nyugodtan újra kiépítették mezőnyfölényüket és mentek az egyenlítésért. Nagy taktikai harc dúlt a gyepen a két edző között, ám érdekes módon nem egyik-másik zsenialitása, hanem a rögzített helyzetek és a fejjáték döntött. A 36. percben egy pontrúgás után Muriel verte meg védőjét és fejelt közelről a Celta kapujába – 1-1, kezdődhetett minden előröl.

A második félidőre maradt a döntés, ráadásul nem is kellett sokáig várni az újabb gólra: Sarabia cselezte le magát az alapvonalig, majd beadása után Nolito fejelt erősen Blanco fölött a hálóba. Újabb fejes-gól, amivel fordítani tudott a Sevilla, de még sok volt a végéig. A Celta szép lassan elkezdett minden erejét a Sevilla védelmének feltörésére szentelni, ami idővel a hazaiak számára is felvillantotta a gyors ellentámadások lehetőségét. A második félidő nagyjából kiegyenlített volt, mind a két oldalon akadtak lehetőségek, de több gól már nem született.

A Sevilla fordított és nyert 2-1-re, ami egy nagyon fontos sikert jelent számukra. Ezzel ideiglenesen feljöttek az 5. helyre – megelőzve a Villarrealt -, a Celta pedig maradt a 12.

https://www.youtube.com/watch?v=G6JOiRhah9o

Sevilla – Celta Vigo 1-2 (1-1)
Helyszín: Ramón Sánchez Pizjuán Stadion (Sevilla); Vezette: Del Cerro
Gólszerzők: Maxi Gomez (13.), Muriel (36.), Nolito (48.)
Sárga lapok: Corchia, ill. Iago Aspas
Kiállítás:

Sevilla: Soria – Escudero, Lenglet, Geis, Corchia (Kjaer) – Pizarro, N’Zonzi – Nolito (Krohn-Dehli), Franco Vazquez (Banega), Sarabia – Muriel. Vezetőedző: Berizzo.

Celta Vigo: Blanco – Johnny Castro, Cabral (Cabral), Sergi Gomez, Hugo Mallo – Pablo Hernandez, Lobotka (Radoja), Wass – Sisto (Guidetti), Maxi Gomez, Iago Aspas. Vezetőedző: Unzue.

Korábbi eredmények:

Girona – Real Sociedad 1-1
Getafe – Alaves 4-1
Leganes – Barcelona 0-3

Baranyai Balázs