Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NBI: ezúttal Felcsúton maradt alul a Diósgyőr

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában a Puskás Akadémia otthonában a Diósgyőr szerepelt. A hazaiak nem túl jó helyzetből, a 9. helyről várták a bajnokit, míg a DVTK az 5. pozíciót foglalta el. Hiába küzdött a vendég együttes, végül pontot csak a hazaiak szereztek!

IMG_20171118_173448Hiába igyekezett a fehérmezes Diósgyőr, ezúttal csak a Puskás Akadémia szerzett pontot! (forrás: dvtk.eu)

Felcsútra látogatott a DVTK, azaz a Puskás Akadémia ellenfele az NBI 16. fordulójában a Diósgyőr volt. A hazaiak a 9., a vendégek az 5. helyről várták ezt az összecsapást, a vendégek pedig csak legutóbb kaptak ki, vagyis azt megelőzően 4-szer nyertek zsinórban, míg a Puskás Akadémia felemásan teljesítet, ám az előző körben a címvédő Honvéd ellen nagyszerű meccsen “csak” eggyel kaptak ki, 4-3-ra!

A találkozó első nagy lehetőségére a 9. percben került sor, ekkor kis híján a Diósgyőr került előnybe! Prosser lökete Antal kapuson csak lelassult, és a kapufa tövéről pattant ki a labda, majd Antal és Knezevic csúszott a labdáért, utóbbi a kapuba kotorta volna azt, ám ütközés lett a vége, és ápolás, de mindkét játékos folytathatta a mecset. A 27. minutumban Ugrai szöglete után Busai fejelt, majd visszapattant hozzá a labda, és ismétlése csak centikkel ment a hazai kapu mellé. A félidő hajrájában is a vendégek villantak, igaz, a szünetig mezőnyben magabiztos fölénye a hazai csapatnak volt. A 44. percben Ugrai beívelése után Eperjesi csúsztatott a tizenegyespont magasságából, majd Hegedűs mentett nagyot! Jött két perc ráadás, és ennek második percében járt a legközelebb a gólszerzéshez a vendég együttes. Knezevic belőtt labdáját közelről, éles szögből lőtte rá Prosser, a labda pedig a kapufán csattant! Ezzel lényegében pedig zárult is az első félidő, melynek során nem láthatott gólt a kb. 1000 fős publikum.

A folytatást követően a 63. percben alakult ki az első nagy helyzet, melyből egyben gól is született! A hazaiak egy jó összjátékot követően kerültek előnybe – Szakály passzolt Perosevichez, ő pedig Knezevic elé gurított, aki futtából vágta be a labdát 15-ről a jobb felsőbe (1-0)! Rögtön egy perccel ezután a gólszerző asszisztot oszthatott volna ki, ám szép csele utáni passza nyomán Perosevic rosszul találta el a labdát. A hajrában, a 86. percben Ugrai egyenlíthetett volna, tizenhatosról leadott löketét viszont kivédte Hegedűs! Viszont hiába a DVTK hajtása a végén, a pontszerzés ezúttal sem jött össze, így akárcsak legutóbb a Balmazújváros ellen, most is kikapott a diósgyőri alakulat. A Puskás Akadémia a győzelme ellenére maradt a 9., míg a diósgyőri alakulat a 6. pozícióból várhatja a folytatást.

NBI, 16. forduló
Puskás Akadémia – Diósgyőr • 1-0 (0-0)
Helyszín: Pancho Aréna, Felcsút – 1.000 néző
Gólszerzők: Knezevic (63.), ill.

Nagy Dávid