Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NBI: Újpesten bukta el a fővárosi rangadót a címvédő Honvéd!

Fővárosi rangadót rendeztek szombat délután az NBI 16. fordulójában, ugyanis az Újpest a címvédő Honvédot látta vendégül! A hazaiak az első félidőben jobbak voltak, és akkor szerzett góljuk megalapozta mai sikerüket, egyben második hazai pályán összehozott győzelmüket ebben a szezonban!

IMG_20171118_164811Újpesten fogott padlót a címvédő! (forrás: ujpestfc.hu)

A magyar labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában az Újpest a címvédő Budapest Honvéd csapatát fogadta, ezzel pedig fővárosi rangadóra került sor. Az utóbbi időben egymás elleni meccseik igencsak szorosra sikeredtek a feleknek, igaz, 2016-ban egy-egy alkalommal kétgólos sikernek (egyaránt 2-0) örülhetett mindkét együttes. A Honvéd a mostani fordulót megelőzően csak a 4. volt a tabellán, 7 ponttal lemaradva az éllovastól, míg a lila-fehérek csak 19 ponttal álltak a 8. helyen. Ha pedig 19 – ennyi gólt lőtt és kapott eddig a szezonban az Újpest a megszerzett ugyanannyi pontja mellett.

Már a második percben kialakult a meccs első helyzete, kis híján gólt kapott a címvédő, ugyanis Obinna beadása után Simon próbálkozását védte ki Gróf, majd Tischler elől mentett Kamber. A 18. minutumban Tischler szabadrúgásból talált volna be, de Gróf kivédte a lövést. Az Újpest volt aktívabb és veszélyesebb, melynek eredményeként a 23. percben előnybe kerültek a lila-fehérek! Ekkor Obinna legurított labdáját a többször is már helyzetbe kerülő Tischler juttatta a kapuba (1-0)! A 29. minutumban már kettő is lehetett volna közte, hiszen Gróf rosszul jött ki a kapujából, de Obinna betett labdáját kivágta a gólvonalról a vendégek csapatkapitánya, Kamber. Azért a túloldalon is adódott egy lehetőség – a 36. percben Lanzafame tekerte kapura a sarokrúgást, de Pajovic kapus mentett a kapu torkában. A félidő végéig is nyomott az Újpest, de újabb gól már a szünetig nem született.

Az 58. percben Eppel igyekezett volna egalizálnia, de hazai hálóőr, Pajovic fogta a labdát. Két perccel később viszont növelni tudta előnyét az Újpest, egy elképesztően nagy góllal! A félpályán túlról egy kicsivel kapura küldte a labdát Windecker, a kint álló Gróf előtt pedig fel is pattant még a játékszer, de a címvédő kapusa mellé is nyúlt, így a hálóban landolt a hazai löket (2-0)! Windecker a 69. percben duplázott is volna, ám az a próbálkozása mellé ment. A 71. minutumban Eppel passza után Lanzafame szépített volna, de nem volt jó a lövése, a labda Pajovicé lett. A 80. minutumban kis híján meglett a harmadik hazai gól, de Obinna kevéssel lemaradt Simon belőtt labdájáról. Két perccel ezután viszont szépített a Honvéd, Lanzafame tekerte a labdát a hazai kapuba, így még bízhatott a pontszerzésben a címvédő (2-1)! Viszont nem esett már gól a lefújásig, így második szezonbeli bajnoki sikerét ünnepelhette otthon az Újpest, míg a Honvéd továbbra sem tud olyan stabilan jól szerepelni, mint az előző idényben. Sikerével a lila-fehér alakulat éppen a címvédő nyakára jött fel, és áll már az 5. helyen.

NBI, 16. forduló
Újpest – Budapest Honvéd • 2-1 (1-0)
Helyszín: Szusza Ferenc Stadion
Gólszerzők: Tischler (23.), Windecker (61.), ill. Lanzafame (82.)

Nagy Dávid