Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pogba és Ibra visszatért, hazai pályán győzött a United! – videóval

A Premier Leauge 12. fordulójának szombati játéknapját a Manchester United mérkőzése zárta. A vörös ördögök az Old Traffordon fogadták az élvonalba visszatérő Rafa Benítez által vezette Newcastle United együtesét.

2017-11-18T182007Z_215580186_RC1AD8F523B0_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-MUN-NEW

Pokoli hangulat fogadta a csapatokat a teltházas álmak színházában (Old Trafford). A találkozó első veszélyes lehetőséget a hazaiak dolgozták ki a 8. percben, miután Valencia jobb oldali beadását Lukaku  lőtte a kapu fölé. A vörös ördögök rendkívül magabiztosan birtokolták a labdát, a 14. percben azonban a hazaiak labdát vesztettek a saját tizenhatosukon és a vendégek egy veszély kontra után vezetést is szereztek. Yedlin remekül tette középre a labdát laposan, amit Gayle elé került a fiatal támadó pedig bal kapufa segítségével De Gea hálójába jutatta a játékszert. – 0-1! Öt perccel később újabb veszélyes kontrát vezettek a szarkák, és kis híján újabb gólt szerzett Benítez együttese, Murphy lövése azonban hajszállal suhant el a bal kapufa mellett. Mourinho együttese a bekapott gólt követően láthatólag megzavarodott, váratlanul érte őket a Newcastle bátor játéka. A 26. percben Lindelöf beadása után Lukaku pontatlan fejese jóval a kapu fölé szállt. Az első félidő hajrájában a hazaiak egyenlíteni tudtak miután a sérüléséből visszatérő Pogba a 38. percben remek labdát ívelt be középre amit Martial a hálóba fejelt védhetetlenül. – 1-1! Az egyenlítő gól után felpörögtek az események és szinte azonnal válaszolhattak volna a vendégek, Murphy azonban a kapu mellé durrantott jócskán. A félidő legvégén a vörös ördögöknek a fordítás is összejött miután Ashley Young beadását fejelte közvetlen közelről a vendégek hálójába. – 2-1! Benítez együttesének a ráadásban óriási egyenlítési lehetősége is volt Hayden lövését azonban De Gea bravúrral hárítani tudta.

2300

Fordulást követően a vörös ördögök ott folytatták, ahol az első játékrészt abbahagyták. Sorra dolgozták ki a veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket. A második játékrész első nagy helyzetére mindössze öt percet kellett várnunk, Lukaku labdáját Martial nem tudta a hálóba kotorni miután az utolsó pillanatban elcsúszott. Az 54. percben azonban a szarkák már nem kerülhették el a gólt és egy remek beadását követően Rashford fejelte le Pogbának a labdát aki az üres kapuba lőtte a hazaiak harmadik gólját is a mérkőzésen. – 3-1! A szarkák a második játékrészben az elsőhöz képest nagyon eltűntek, szinte gólszerzési lehetőségük sem volt  a második félidőben. Mourinho együttese a második félidőben óriási fölényben futballozott és ez az eredményen is meglátszott. A cseréket követően a vendégek előtt adódott egy komoly lehetőség, de Murphy távoli lövését De Gea a léc alól szedte ki. Ezt követően Lukaku előtt is adódott egy ziccer, a belga gólvágó pedig élt a is a lehetőséggel és a szarkák hálójába bombázott. – 4-1! A hajrára José Mourinho beküldte Zlatan Ibrahimovicot is Martial helyére, a svéd első bajnokiján léphetett pályára az idén hosszas sérülése után. A mérkőzés hajrájában a svéd gólvágó előtt is adódott egy komoly gólszerzési lehetőség, azonban nem tudott élni vele. A hajrában az eredmény nem változott ezzel pedig a vörös ördögök megtartották második helyüket a tabellán a City mögött.

Manchester United – Newcastle United 4-1 (2-1)
Helyszín: Old Trafford, Manchester , 75 035 néző Vezette: Pawson
Gólszerzők: Martial (38.), Smalling (45.), Pogba (54.), Lukaku (70.) ill. Gayle (14.)
Sárga lapok: Smalling (68.) ill. Hayden (12.)
Kiállítás: 

Manchester: De Gea – Young, Smalling, Lindelöf, Valencia – Pogba (Fellaini 70.), Matič – Martial, (Ibrahimovic 77.) Mata (Hererra 83.), Rashford – Lukaku. Vezetőedző: Mourinho.

Newcastle: Elliott – Yedlin, Clark, Lejeune, Manquillo – Ritchie (Aarons 66.), Hayden, Shelvey, Murphy – Gayle (Diame 77.), Joselu (Mitrovic 71.). Vezetőedző: Benítez

https://www.youtube.com/watch?v=vRbHgtbiGfk

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor