Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hiába az őrületes hajrá, pofonba szaladt a Juventus! – videóval

Óriási meglepetésre az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 13. fordulójában a vasárnap délutáni meccsdömping részeként a Juventus – kis híján kiütéssel – vereséget szenvedett idegenben az ebben a szezonban igencsak jól szereplő genovai Sampdoria otthonában! A címvédő Zebrák ezzel másodjára kaptak ki már ebben a bajnoki idényben, hiába produkáltak most elképesztő hajrát, az csak az eredmény szorossá tételéhez volt elég. Eközben több klub is a pályán volt, egy kiállításokkal tarkított délutánon, melyen kis híján megszerezte első pontját az újonc Benevento.

UC+Sampdoria+v+Juventus+Serie+QeQqe8aWZAalCuadradoék zsenialitása a Sampdoria remeklése miatt vészett homályba (forrás: zimbio.com)

Ma kora délután folytatódott az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A), ám a 15 órakor kezdődő Sampdoria – Juventus találkozót övezte a legnagyobb figyelem a ma délutáni meccsdömping programjából.

A címvédő, most idegenben szereplő torinói Zebrák a második helyről várták a mai bajnokit, és a tegnapi rangadón aratott Napoli-siker miatt így vagy úgy, de tudni lehetett, hogy biztosan ezen a helyen zárják ezt a fordulót. A hazai genovai gárda önmagához képest sokkal jobban teljesít, mint amit javarészt meg lehetett tőle szokni az elmúlt években, ugyanis a Sampdoria a 6., de az otthon szereplő klub is ezen a helyen zárja ezt a kört, ám csökkenthete is hátrányát a Lazio-val szemben, míg a Milanhoz képest növelhette volna előnyét. A piros-feketéket a Samp már így is 4 ponttal előzte.

A mérkőzés elején így tűnt, betalálhat a Juventus, ám 2. percben kimaradt Higuaín helyzete, igaz, nem sokkal. Az argentin támadó nagy lökete kevéssel ment mellé. Ám a 27. minutumban betalálnia is sikerült a dél-amerikainak, ám les miatt elvették találatát, így maradt a 0-0. Ez a félidő a dél-amerikaiaké volt – a 32. percben  a Juventus színeiben 100. meccsét játszó Cuadrado is villant, ám a kolumbiai próbálkozása már jobban célt tévesztve ment mellé. Lényegében ennyi volt az első játékrész, sok lehetőség nem adódott, és izgalmakkal sem volt teli a meccs első fele, melynek során a Sampdoria csak egyetlen lövéssel próbálkozott, de az sem ment kapura, míg azért a Juve aktívabb volt sokkal, és mezőnyben is a vendégek uralták a játékot.

Az 51. percben, tehát a második félidő elején – akárcsak az elsőben – villant Higuaín, viszont lövését becsúszva blokkolták. Majd a következő percben jött a hidegzuhany a vendégeknek! Az 52. minutumban Zapata fejesével került előnybe a Sampdoria (1-0)! Ráadásul Zapata kis híján duplázott az 57. percben, de akkor a vendégek lengyel kapusa, Szczesny menteni tudott! A 71. percben viszont nem úszta meg a Juventus, jött az újabb hazai gól! Ekkor Torreira vágta kapuba a labdát, így megduplázva csapata előnyét (2-0)! De még ezzel sem ért véget a hazai találatok sora, kiütötte a Sampdoria a címvédőt! A 79. minutumban a védő Ferrari is eredményes tudott lenni, ezzel pedig végleg eldőlt minden (3-0)! A legvégén Higuaín mentette meg a Zebrák becsületét, ugyanis az argentin a hosszabbítás 2. percében lőtt gólt tizenegyesből (3-1). Majd ezt követően még annak az esélye is fenn állt, hogy a Juve akár pontot is szerezhet! Történt hiszen, hogy a másik argentin ász, Dybala a 94. percben meglőtte a vendégek második gólját (3-2)! Viszont már ez is csak az eredmény kozmetikázására volt elég, s a most futó bajnoki idényben második vereségét begyűjtő Juventus ezzel nem szaladt bele egy rég nem látott nagy vereségbe, hiszen sokáig úgy tűnt, hárommal is simán alulmaradhat a regnáló bajnok. Ezzel a diadalával a Juventus őrült hajrája ellenére bizonyította ma is a Sampdoria, hogy ebben a szezonban komolyan kell venni ezt a genovai csapatot, amely újabb győzelmével már a fővárosi Lazio nyakán van a tabellán. Ugyanakkor annak ellenére, hogy szorosabb lett a vége, a Juve rég kapott már három gólt a ligában, így a Sampdoria játékosai e tekintetben is nagy diadalt vittek ma véghez.

Serie A, 13. forduló
Sampdoria – Juventus • 3-2 (0-0)
Helyszín: Stadio Luigi Ferraris
Gólszerzők: Zapata (52.), Torreira (71.), Ferrari (79.), ill. Higuaín (90+2. – büntetőből), Dybala (90+4.)
Sárga lapok: Quagliarella (54.), Ferrari (63.), Linetty (75.), Ramirez (90.), ill. Bernardeschi (14.), Rugani (59.), Khedira (63.)
Kiállítás:

Sampdoria: Viviano – Bereszynski, Silvestre, Ferrari, Strinic – Barreto (Verre, 74.), Torreira, Praet (Linetty, 28.) – Ramirez – Quagliarella (Caprari, 83.), Zapata. Vezetőedző: Marco Giampaolo

Juventus: Szczesny – Lichsteiner, Rugani, Chiellini, Asamoah – Pjanic (Matuidi, 80.), Khedira, Cuadrado (Douglas Costa, 72.), Bernardeschi (Dybala, 62.), Mandzukic – Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri


A vasárnap délutáni meccsdömping a Crotone – Genoa találkozóval indult. Egy igazán nagy helyzet adódott a meccsen, amely már korán el is döntötte az eredményt. A 11. percben Rigoni fejese landolt a hazai kapuban, ezzel a Genoa korai gólja döntötte el a találkozót, a csapat második győzelmét megszerezve ebben a szezonban. A hazaiaknál ugyan többet volt a labda, és ők is kialakítottak helyzeteket, de ez ma kevés volt a pontszerzéshez is. Ugyanakkor egyik csapat sincs túl megnyugtató helyzetben, ám a Genoa pont ezzel a sikerével lépett ki a kieső zónából, míg a Crotone a veresége ellenére is a genovai csapat előtt áll.

Serie A, 13. forduló
Crotone – Genoa • 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Rigoni (11.)

A Torino – Chievo összecsapáson már korán gól születhetett volna, ám vendég részről Inglese fejese csak kapufát talált a 8. percben! Ám Hetemaj már sikerrel járt – a 14. minutumban a kipattanót fejelte be, így előnybe került a vendégcsapat (0-1)! Húsz perccel ezután jött az egyenlítés, ugyancsak fejjel, amikor Baselli volt eredményes (1-1)! Ezután a szünetig már nem esett gól, viszont mezőnyben a hazaiak domináltak, annak ellenére, hogy mindkét csapatnak ugyanannyi helyzete volt a térfélcseréig.

A szünet után a Torino a sikert is bezsebelhette volna, ám a hazaiak ásza, Belotti a 73. minutumban tizenegyest hibázott! A végén Radovanovic piros lapot kapott, így a vendégek emberhátrányban fejezték be a meccset, de ez az eredmény alakulását már nem befolyásolta. Annak ellenére, hogy nem nyert, így is 4 meccse veretlen a Torino, míg a vendégek 3 bajnoki óta nem találtak immár legyőzőre.

Torino – Chievo • 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Baselli (34.), ill. Hetemaj (14.)
Kiállítás: – , ill. Radovanovic (88.)

Ezzel egyidejűleg a Spal a firenzei Fiorentina csapatát látta vendégül. A 33. percben a vendégek találtak Chiesa révén a kapuba, de a bíró les miatt nem adta meg azt a gólt. Ráadásul a félidő hajrájában a hazaiak már jogos találatot szereztek, így a szünetre a hazaik vonulhattak előnnyel Paloschi góljának köszönhetően, melyet a Spal labdarúgója a kipattanó után hozott össze! A fordulást követően is betalált Paloschi, de 58. percben szerzett gólját les miatt nem adták meg, így maradt az 1-0-s állás. Ugyanakkor a hajrában összejött az egyenlítés! A 81. percben Chiesa közelről talált be (1-1)! A végén még kiállítás is esett, de ez semmit sem változott az eredményen. A 92. percben Oikonomou kapta meg hazai oldalon a második sárga lapját, így a Spal tíz emberrel fejezte be a meccset. A Fiorentina már három meccs óta veretlen ezzel a bajnokival, míg a Spal három bajnoki óta nyeretlen.

Spal – Fiorentina • 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Paloschi (42.), ill. Chiesa (81.)
Kiállítás: Oikonomou (90+2.), ill.

Az abszolút újonc Benevento a Sassuolo ellen játszott hazai pályán. A hazaiak eddig negatív rekordot állítottak fel, ám ezúttal úgy tűnt, újabb történelmi tettet érhet el a liga új résztvevője! Matri ugyan az 57. percben még a vendégeknek szerzett vezetést (0-1), ám a hazaiak Armenteros révén egalizáltak a 65. percben (1-1), ami sokáig úgy tűnt, pontot ér! Annak ellenére is úgy festett ez, hogy Letizia az egyenlítést követően két perccel megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. Ám a hajrában tizenegyest is lőhetett a Sassuolo, amit ugyan Berardi a 92. percben kihagyott, de két perccel ezután, a meccs utolsó momentumaként Peluso szöglet után fejelt gólt (1-2)! Szegény Benevento így továbbra is mélyponton, és pont nélkül áll a tabella utolsó helyén, immár 13 lejátszott bajnoki után.

Benevento – Sassuolo • 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Armenteros (65.), ill. Matri (57.), Peluso (90+4.)
Kiállítás: Letizia (67.), ill.

Pályán volt az Udinese is, amely ellenfele a Cagliari volt. Helyzetek bőven voltak itt is, ott is a szünetig, ám gól addig nem esett. A fordulást követően kevéssel Joao Pedro volt eredményes, így juttatva fejesével előnyhöz a vendég Cagliari együttesét az 55. percben (0-1)! A hajráig adódtak még lehetőségek, a vendégek előtt is, ám gól már nem esett, ugyanakkor az elképesztően hosszúra nyúló meccsen – hiszen 11 percnyi ráadás volt! – a 98. minutumban hazai részről Bizzarri kapott azonnali piros lapot. A végeredményt ez már nem befolyásolta, így az Udinese zsinórban három megnyert meccs után maradt alul, míg a Cagliari ezzel hozta össze sorozatban harmadik győzelmét!

Udinese – Cagliari • 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Joao Pedro (55.)
Kiállítás: Bizzarri (90+8.), ill.

Nagy Dávid