Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kulcsemberétől fosztotta meg az Arsenal a Borussia Dortmundot – sajtóhír

A német élvonalbeli labdarúgó bajnokságban szereplő Borussia Dortmund csapata az utóbbi években kitűnő átigazolásairól vált ismeretessé, elég csak Robert Lewandowski, Pierre-Emerick Aubameyang, vagy Ousmane Dembélé felkarolására gondolnunk. Arról azonban kevesen tudnak, hogy a fiatalokat előtérbe helyező Jürgen Klopp, Thomas Tuchel és Peter Bosz vezetőedzők mellett mindezen igazolások egy ember nevéhez köthetők…

mislintat

Ez az ember pedig nem más, mint Sven Mislintat, a Borussia Dortmund játékosmegfigyelőinek vezetője. Mislintat 2007 óta dolgozik a sárga-feketéknél, ez idő alatt ő vált a Ruhr-vidéki csapat szemévé: ő vezeti a játékosmegfigyelők csapatát, valamint futball szakosztályt.

A SportBild értesülései szerint azonban idáig tartott a szakember dortmundi pályafutása, ugyanis a Premier League-ben szereplő Arsenal 2 millió euró ellenében kivásárolta őt idén nyáron 2021-ig meghosszabbított szerződéséből.

A német lap a váltás okát is tudni véli, szerintük ugyanis Mislintat a fent említett csodaüzletek ellenére igen nehéz éveket jósol a fiatalokkal teletűzdelt Borussia Dortmundnak, és nagyobb lehetőséget lát Londonban, ahol az Arsenal újraépülő játékosmegfigyelésének vezető pozícióját szánják neki.

Hivatalos bejelentés még egyik fél részéről sem történt, de az bizonyos, hogy a német labdarúgás számára óriási csapás lenne a szakember távozása, az Arsenalnál pedig egy egészen új generáció jelenhet meg a sasszemű német, és a gyakran ügyesen igazoló Arséne Wenger közreműködésével…

Írta: Wernigg Márton