Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: tovább menetel a Valencia – videóval

Megállíthatatlan a Valencia a bajnokságban. Az Espanyol hiába játszott jól, nem használta ki a lehetőségeit, amit megbosszultak a Denevérek a második félidőben, úgy, hogy házi gólkirályuk, Simone Zaza nem lépett pályára. A ma déli mérkőzésen hatalmas harc után a Malaga nyert a Depor ellen, így az andalúziai csapat elmozdult a tabella utolsó helyéről. 

w_900x700_19172525espanyol-valencia0057

Forrás: laliga.es

Kiváló iramú mérkőzést játszott egymással az Espanyol és a Valencia. Az első félidőt a katalánok uralták, több helyzetük is volt, amiket viszont nem tudtak értékesíteni. A legnagyobb lehetőségük minden bizonnyal a 37. percben történt, amikor Gerard Moreno lövése a kapufáról pattant vissza, majd a 43. percben Darder próbálkozott egy távoli lövéssel, de a labda épphogy elkerülte a kaput.

A második félidőben már sokkal jobban játszott a Valencia, és talán az első nagy lehetőségükből, ami a 67. percben jött, meg is szerezték a vezetést. Geoffrey Kondogbia szerzett meg egy távoli kipattanót, amit habozás nélkül a kapu bal oldalába lőtt. A vendégek a gól után teljesen átvették az irányítást és kézben tartották a dolgokat. A 71. perben Pau Lopez védett hatalmasat, miután Rodrigo ígéretes lövést mutat be szólója végén, de a kapus megfogta a a kapu jobb oldalába tartó lövést. Ami itt nem jött össze, bement a 78. percben, amikor a Valencia megszerezte a második gólját is. Hatalmas védelmi hibát követett el Victor Sanchez, aki a kapu előtt próbálta levenni mellkassal a labdát, de csak Santi Mina elé sikerült leraknia, aki miután elvette a labdát, belőtte azt a hálóba. Az utolsó percekben már semmi esélye nem maradt az Espanyolna az egyenlítésre.

Espanyol – Valencia: 0-2 (0-0)
Helyszín: RCDE Stadion (Barcelona) Vezette: Hernandez Hernandez
Gólszerzők: – ill. Kondogbia (67.), Santi Mina (83.)
Sárga lap: – ill. Murillo (29.), Latorre (49.), Montoya (50.), Pereira (78.)
Kiállítás: – ill. –

Espanyol: Pau Lopez, Naldo, David Lopez, Caricol, Sanchez, Piatti (Perez, 73.), Fuego, Darder, Baptistao (Jurado, 15.), Garcia, Gerard Moreno. Vezetőedző: Quique Sanchez Flores

Valencia: Neto, Montoya, Murillo (Garay, 66.), Gabriel, Latorre (Guedes, 60.), Preira (Carlos Soler, 80.), Parejo, Kondogbia, Gaya, Rodrigo, Santi Mina. Vezetőedző: Marcelino

Gólgazdag mérkőzést játszott egymással ebédidőben a Malaga és a Depor. Már a 15. percben megszerezte a vezetést a haza csapat Rosales révén, aki Chory Castro passzát követően vette be a  a kapu bal alsó sarkát. A vendégeknek a 23. percben sikerült egyenlítenie, amikor Lucas Perez érkezett egy beadásra, és szépen fejelt a kapu bal oldalába.  Az első félidő végére maradt az eredmény, viszont a második játékrész elején, az 52. percben ismét a Depor vezetett. Fabian Schar lőtt laposan kapura a tizenhatoson belülről, a labda pediga kapu jobb oldalába ment. A Malaga azonban nem adta fel, és a 63. percben ismét egyenlített, miután Chory Castro csapott le egy kipattanóra, és a hálóba vágta a labdát. Már-már úgy tűnt, döntetlen marad az eredmény, amikor a 84. percben Borja Baston megszerezte a Malagának a győztes találatot.

Malaga – Deportivo La Coruna: 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Rosales (15.), Castro (63.), Baston (84.) ill. Lucas Perez (23.), Schar (52.)
Sárga lap: Penaranda (33.), Rosales (42.), Juanpi (63.), Carlos (88.) ill. Guillherme (33.), Navarro (55.), Bakkali (64.), Luisinho (87.), Colak (90+3.)
Kiállítás: – ill. –