Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ramos: Ezerszer is hajlandó lennék vérezni ezért a címerért és ezért a mezért

A Marca és az As egybehangzó információi szerint nem kell megműteni az Atlético Madrid elleni derbin orrtörést szenvedő Sergio Ramost, ám a Real Madrid védője szinte biztosan kihagyja a csapat következő mérkőzését.

sergio-ramos-1024x576

Sergio Ramos számára nem volt kellemes élmény az első derbi a Wanda Metropolitano stadionban, miután Lucas Hernández egy csúnya belépő után arcon rúgta, aminek következtében a spanyol védőnek eltört az orrsövénye. A szabálytalanság következtében Ramos orrából rögtön eleredt a vér, és le kellett mennie a pályáról. A spanyol védő végül a második félidőben nem is tudta folytatni a játékot és Nacho állt be a helyére a félidőben.

A Real Madrid hivatalos weboldalán is megerősítette, hogy Sergio Ramos orra eltörött. Ahogyan az lenni szokott, az orvosi jelentés nem tartalmaz érdemi információt arról, hogy ez jár-e kihagyással, és ha igen, mennyi ideig nem számíthat a csapat Ramosra. Az AS beszámolója szerint, ha a sérülés nem komoly, akkor Ramos arcvédő maszkot viselve hamar visszatérhet már a pályára, de Ciprusra nem fog elutazni a csapattal az APOEL elleni a Bajnokok Ligája mérkőzésre.

A spanyol védő a következőket írta ki közösségi oldalára a sérülését követően:

“Ezerszer is hajlandó lennék vérezni ezért a címerért és ezért a mezért. Köszönöm a támogatásotokat. Seperc alatt visszatérek!”

A játékos tíz éve is elszenvedett egy hasonló sérülést, és akkor még hónapokig játszott orvosi beavatkozás nélkül. 2007-ben a Bayern München játékosával, Roy Makaay-al ütközött, és szedett össze egy hasonló sérülést. Három nappal később azonban már gólt szerzett a Camp Nou-ban a Barcelona ellen.

https://www.youtube.com/watch?v=niLnQfU3a2k

Forrás: realmadrid.com, marca.com