Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca-szurkolók nagy pálfordulása!

Egy picit tekerjük vissza a szalagot! Még javában nyár van és elképesztő kánikula, amikor az átigazolási piac hajrájára fordulva augusztus 14-én az FC Barcelona sokak megrökönyödésére bejelenti, hogy az idén szerződtetett sztárjátékos Kínából érkezik és 40 millió eurót fizetnek érte. A katalán szurkolók összetörtek és nem hittek a szemüknek, mondván kidobott pénz az ablakon Paulinho szerződtetése. A 29 esztendős brazil biztosan nem örült az előítéleteknek, ám mostanra bizonyította, hogy hiba volt őt leírni. 

Teljes képernyő rögzítése 2017.11.20. 144451

Legyen Ön egy Barca-szurkoló, vagy sem, nyilvánvalóan volt gondolat a fejében, amikor meghallotta, hogy Paulinho lesz az FC Barcelona nyári sztárigazolása. Tegye a szívére a kezét és mondja, Önnek volt negatív előítélete a transzferrel kapcsolatban. Ha az olvasók többsége őszinte önmagával, akkor valószínüleg a monitorok mögött nagy azoknak a többsége, akik látatlanban előre negatív sztereotípiával illették az egykori Tottenham játékos visszatérését Európába. Az angol szakírók már leírták Paulinhót, amikor Kínát és a pénzt választotta és nyilvánvaló, hogy sokan nem hisznek abban, hogy közel 30 esztendősen van még visszaút az igazi csúcsfutballba.

Túl vagyunk a szezon harmadán és kijelenthetjük, hogy a szurkolók véleménye megváltozott a 29 esztendős brazilról, aki nem csak a Selecao, de a Barca mezében is maradandót alkot. Aktív tagja a pályán a csapatnak, jól és ami fontos, sokakkal ellentétben viszonylag gyorsan felvette a játék ritmusát és úgy fest, hogy megértette Valverde szisztémáját. Sok labda fut át rajta és remek százalékos arányban adja tovább a játékszert.

Természetesen a számok nyelve és az összehasonlítás nem maradhat el, avagy Lionel Messi (12) és Luis Suarez (5) mögött az FCBHUSC (Magyarország legnagyobb katalán rajongói oldala) adminjai által elnevezett “Pali” a bajnokságban 4 találattal a Barca harmadik legeredményesebb labdarúgója. Nem csak a trollok, hanem az egyik legnagyobb statisztikai oldal az optasport.com is megjegyzi, hogy a Real Madrid gólínségben szenvedő sztárjai, a BBC (Benzema, Bale és Ronaldo) együttesen 3, míg Paulinho egymaga 4 találatnál jár 12 bajnoki forduló után.

További érdekes statisztikák a Real Madrid és az Atletico Madrid, valamint a Valencia bajnoki szereplése kapcsán (bővebben ITT).