Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Hollandiából érkezhet védő 45 millióért!

Elsődlegesen támadó középpályást keres, de a jövőre is gondol és a védelmén is erősítene az FC Barcelona vezetőedzője Ernesto Valverde. Azzal szinte mindenki egyetért, hogy Thomas Vermaelen napjai meg vannak számolva gránátvörös-kékben, Javier Mascherani pedig már nem lesz fiatalabb, a 33 éves védő éppen sérüléssel bajlódik, így maradt bevethető Gerard Pique és Samuel Umtiti, ez így pedig karcsú egy olyan csapat számára, mely alsó hangon 50 tétmérkőzést legalább játszik egy szezonban. Ráadásul Pique éppen eltiltott, így a Valencia elleni derbire a hátsó szekcióban körvonalazódnak a kérdőjelek. Na de ki lehet az új Carles Puyol? 

letöltés

Az Európa-liga finálén Pogba vigasztalta a vesztes fél tehetségét, akit most a Barca vinne 

A kérdésre a válasz, hogy senki, hiszen Puyol csak egy volt, de méltó utód azért még kerestethet. Egybemutató sajtóhírek szerint a Barca egy fiatal és hosszútávú megoldás mellett teheti le a voksot Matthijs de Ligt személyében, akin az Ajax kereshet sokat. Kifejezetten januári transzferről beszélünk, mely az idei szezon összképét befolyásolhatja. A 18 esztendős belső védő 3-szoros holland válogatott, nevelőegyütteséhez pedig hosszútávú szerződés köti, mely 2021-ben jár le. A transfermarkt.de szakértői 5 millió euróra taksálták a piaci árát nemrégiben, ám a folyamatos játéklehetőség és a stabil teljesítmény ezen januárig még rengeteget emelhet.

Az Arsenal és a Dortmund által is komolyan figyelt tehetségért egyes hírek szerint a katalánok 45 millió eurót tehetnek le, melyre aligha mondana nemet a szereplők bármelyike, ahogyan nagyobb ellenajánlat érkezésére sincs nagy esély.

A tavaly Európa-liga finálét vesztő holland 18 éves kora ellenére már 40 tétmérkőzést tud felmutatni az Ajax első csapatában, melyeken védő létére 5 gólt és 1 gólpasszt is jegyez.

A pletykát zárjuk egy korábbi De Ligt nyilatkozatból kiollózott részlettel –  “Hogy melyik csapatot mondanám? Hát az FC Barcelonát. Leginkább azért, mert gyönyörű futballt játszanak és azért is mert a történelmük összekapcsolódik a nevelőegyüttesemével.”

Szerző: Őszi Ádám