Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cavani: “Nem muszáj Neymarral barátkoznom…”

Botrány botrány hátán: a világrekordnak számító 222 millió eurós vételárú Neymar eddigi párizsi pályafutásának szinte minden lépését valamiféle viszály kísérte. Sokan emlékezhetünk arra a bizonyos szeptemberi esetre, amikor is a brazil szupersztár Edinson Cavanival különbözött össze azon, hogy ki hajtsa végre a javukra megítélt büntetőrúgást. Bár azóta már rengeteg dolgot megtudhattunk az esetről, még most, két hónap múltán sem tiszta minden, ahogy azt egy mai nyilatkozat is mutatja…

neymar-cavani-penalty

Világsztár kontra világsztár – avagy Neymarék nem úgy élnek együtt a pályán, ahogy azt a francia szurkolók szerették volna…

Az uruguayi csatárlegenda a következőket fűzte még hozzá utólag a helyzethez: “Nem muszáj barátkoznunk, de a pályán segítenünk kell egymásnak. Neymar egy profi játékos, és tudja, hogy kell bánni a nyomással.”

Cavani azt is hozzátette, hogy szerinte mindketten megfelelőképpen kezelték a helyzetet.

Korábbi cikkek a nemzetközi sportsajtóban azzal riogattak az eset kapcsán, hogy Neymar csatártársa eladását kérte, valamint hogy a PSG pénzt ajánlott fel Cavaninak, hogy engedje át a büntetőrúgásokat újdonsült csapattársának.

Ez a nyilatkozat arra enged következtetni, hogy a helyzet korántsem olyan végzetes Párizsban, mint azt a média sokan vizionálta, ám a két dél-amerikai között közel sincs akkora egyetértés, mint volt anno a legendás Messi-Suárez-Neymar hármas tagjai között Barcelonaban.

Ez önmagában profi játékosoknál nem kéne, hogy problémát okozzon, de lehetséges vajon úgy a BL-serleg elhódítása, hogy a csapat tagjai csupán a saját, és nem egymás sikereiért dolgoznak?