Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fabio Cannavaro is megszólalt az olasz foci aktuális helyzetéről

A mai nap során közgyűlésre kerül sor az Olasz Labdarúgó Szövetségben (FIGC), ami után sokak Carlo Tavecchio elnök és akár a teljes elnökség távozását várják.

Guanzhou-Cannavaro

Cannavaro jelenleg a Guanghzou Evergrande csapatánál dolgozik (forrás: ap.com)

Az ügy kapcsán megszólalt a 2006-os világbajnoki csapat kapitánya, Fabio Cannavaro is: “Az hogy nem jutottunk ki a vb-re, egy vereség az egész olasz labdarúgásnak. Sajnálom, hogy még mindig vannak olyan emberek, akik nem jöttek rá, hogy mekkora a baj. A kijutás elmulasztása nem csak a játékosok hibája, akik amúgy többet érdemeltek volna. Ebben a helyzetben nem felelősöket kell keresni, hanem egyszerűen a nulláról újrakezdeni mindent. Meg kell reformálni az utánpótlást, a másod- és harmadosztályt, a szurkolóknak új dolgokra van szükségük, és ez most a megfelelő pillanat az újításra. A kimagasló külföldi játékosokra továbbra is szükség van. Mindig előjön a tartalékcsapatok ötlete is, többet kell foglalkozni a fiatalokkal, ha nem is kerülnek be a Serie A-ba, de valamit tenni kell.”

Cannavaro azoknak is üzent, akik őt látnák szívesen az olasz válogatott élén: “Vannak nálam sokkal jobb és tapasztaltabb edzők, a válogatott irányítása nem edzőkérdés, hiszen rengeteg jó szakember van. A fő probléma az, hogy a rendszer, ami a labdarúgást körbeveszi, már nem működőképes. Ezt nem vettük észre 2006-ban, 2010-ben és attól tartok, hogy most sem. Nem csak Tavecchio elnök úrnak, hanem az egész elnökségnek felelősséget kell vállalnia a történtekért, hiszen borzasztó, ami történt, társadalmi szinten is.”

(zp)