Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a statisztika szerint a Valencia igen esélyes a bajnoki címre

A hosszú hullámvölgy után fantasztikusan kezdte a 2017/18-as szezont, amit nem sokan gondoltak volna még az idény kezdete előtt. Most viszont jelenleg a második legnagyobb esélyes a bajnoki cím megszerzésére, amit a statisztikai adatok is alátámaszthatnak. 

w_900x700_04144005valencia-leganes35

Forrás: laliga.es

A Valencia jelenleg a második helyet foglalja el a spanyol bajnoki tabellán 30 ponttal, 4 pont hátrányban a listavezető Barcelona mögött. A Denevérek az Atletico Madridtóé meríthetnek erőt, mivel Simeone gárdája a 2013/14-es szezonban is ugyanígy állt 12 mérkőzés után a La Ligában, majd a szezon végén meg is nyerték azt.

Marcelino csapata továbbra is veretlen, 3 döntetlennel és 9 győzelemmel állnak a második helyen, de ami ennél is érdekesebb, hogy eddig 32 gólt szereztek, míg a Barcelona 33 találattal áll az első helyen. Ráadásul a Valencia már túl van olyan csapatokon, mint a Sevilla, az Atletico vagy a Real Madrid, a hétvégén pedig a katalán gárdával fognak szembenézni.

A Valencia a saját rekordját döntötte meg vasárnap, miután idegenben 2-0-ra legyőzte az Espanyolt: már zsinórban 8 mérkőzést nyertek meg, és mindet magabiztosan, szép játékkal.