Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Kiütéses Eibar siker a végére! – Összegzés

A spanyol bajnokság 12. fordulójának zárómérkőzésén az Eibar meglepően simán lelépte hazai pályán a tabella első feléhez tartozó Betis együttesét.

(Kép: La Liga Twitter)

Eibar – Real Betis 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Amat (6.), Escalante (30.), Charles (55. -büntetőből, 71.), Enrich (80.)
Kiállítva: Mandi (55.)

Jordi Amat 6. percben szerzett öngólja hűen tükrözte a Betis formáját a 9. percben. A sevilla zöld-fehérek a második játékrész elejére nem csak három gólos hátrányba kerültek, de 10 emberre is fogyatkoztak Aissa Mandi piros lapja után. Az Eibar tökéletesen használta ki ellenfele gyenge napját, és teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

Ez történt korábban:

Folytatta pazar sorozatát a Barca, és 12. bajnokiján megszerezte 11. győzelmét is Ernesto Valverde csapata. A Leganés otthonában ráadásul Luis Suárez is betalált, így a katalánok szurkolói, bízhatnak abban, hogy a gólokkal eddig – saját mércéjéhez képest mindenképpen  – adós uruguayi csatár végre rátalált a helyes útra, ráadásul közeleg Ousmane Dembélé visszatérése is(…)

A Barcára a hétközi Bl forduló után igazi erőpórba vár, hiszen a következő körben az eddigi legkitartóbb üldözőjének számító Valenciához látogat majd. A továbbra is szárnyaló “denevérek” azért is állhatnak a tabella második helyén, mivel sem a Real Madrid, sem az Atlético Madrid nem tűnik igazán meggyőzőnek, és bármennyire is furcsa ezt kimondani, “gólínségben” szenvednek, ezt pedig egymás ellen is bizonyították!

Érdemes kiemelni a jó iramú, élvezetes Athletic Bilbao – Villarreal találkozót, ahol a csapatok megmutatták, hogy egy 1:1-re végződő találkozó igen is lehet mozgalmas! A többi pályán: Az újonc Girona ezúttal a Real Sociedad ellen szerzett pontot; a Getafe simán verte a hátul kullogó Alavést; Eduardo Berizzo Sevillája a Celta ellen hazai pályán hozta a kötelezőt, és tapad Real – Atleti duóra; A Malága kezd éledezni, ezt pedig legutóbbi 3 bajnokiján aratott második győzelme jelzi. Végül, de nem utolsó sorban – bár ha a tabellára rápillantunk, helyben vagyunk – Említsük még meg La Liga legrosszabb formában lévő csapatát, a hétvégén zsinórban nyolcadik bajnoki vereségét elkönyvelő Las Palmast!

A spanyol bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: