Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lemondott az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke

Ahogy várható volt, Giampiero Ventura távozása után Carlo Tavecchiót, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnökét is utolérte a népharag, így a szövetség mai közgyűlésén kénytelen volt lemondani a posztjáról.

122926122-42546583-9305-4fe7-b5c5-67dcd08fc24c

(forrás: ansa.it)

Carlo Tavecchio azonnal a lemondásával indította az ülést: “A politikai hatalomszerzési vágy és a lejárató kampány megtette hatását és megakadályozták, hogy szembenézzünk egymással és megbeszéljük a kudarc okait. Tudomásul vettem, hogy sokaknak változott a véleménye a személyemet illetően. Ezúttal benyújtom a lemondásomat és egyúttal javaslom a teljes tanács távozását.”

Tavecchio 39 hónap után távozik a FIGC éléről. Munkásságát egyszerre jellemzik sikerek és kudarcok is. A pozitívumok közé tartozik Antonio Conte megbízása a szövetségi kapitányi poszttal, majd a 2016-os Európa-bajnoki szereplés, illetve a videóbíró bevezetése a bajnoki mérkőzéseken. A negatív oldalon található többek között a megválasztása után tett – egyébként viccesnek szánt – rasszista nyilatkozata, a Parma csődbemenetele és a fogadási csalások további szövevényei, majd az végzetesnek számító döntés, Giampiero Ventura megbízatása és egyben a ki nem harcolt világbajnoki részvétel. Az új elnökség megalakulására 90 napon belül kerülhet sor.

(zp)