Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a 13. forduló érdekességei – képgalériával

A válogatott kiesésén túl is van futballélet Olaszországban, a múlt hétfői döbbenet után a 13. fordulóval folytatódtak a Serie A küzdelmei, amit ma este a Verona-Bologna összecsapás zár majd.

iPiccy-collage

Kiesés ide, kiesés oda, vannak dolgok, amik nem változnak, mint például a Napoli-Inter kettős remek formája (akikhez pontszámban a Roma is csatlakozhat, amennyiben győzelemmel zárja elmaradt mérkőzését), illetve a Milan szenvedése és a Benevento csapnivaló formája. Huszonkét találat esett a kilenc mérkőzés alatt, ami ugyan nem egetrengető teljesítmény, de ennek ellenére sok érdekesség történt, ha mélyebben a  mérkőzések mögé nézünk.

♦ Diego Perotti 100. Serie A mérkőzésén a 19. gólját szerezte, a Lazio ellen harmadjára talált be.

Soccer: Serie A; Roma-Lazio

(forrás: ansa.it)

♦ A Lazio idén kilenc gólt kapott a második félidő első negyedórájában, ez legalább hárommal több bármelyik más első osztályú csapatnál.

♦ A két római csapat a mérkőzés előtt közösen is megemlékezett a 10 éve egy rendőr által lelőtt Lazio szurkolóról, Gabriele Sandriról. Az égszínkékek szurkolói ezzel a molinóval tisztelegtek a korábbi népszerű DJ előtt:

sslazio

(forrás: corrieredellosport.it)

♦ A Roma a legutóbbi hat, bajnokságban játszott római derbiből ötöt megnyert.

♦ A Milan Lorenzo Insigne kevenc célpontja a Serie A-ban, tizedik mérkőzésén a hatodik gólját szerezte a milánóiak ellen.

♦ Piotr Zielisnki gólja egyben Gigio Donnarumma 100. kapott gólja volt tétmérkőzésen a Milan kapusaként (92 mérkőzésen).

Napoli-Milan-52-gol-zielinsky

(forrás: sscnapoli.it)

♦ A Benevento után a Milan a második olasz csapat idén, aki az első félidőben nem ért labdába az ellenfél tizenhatosán belül.

♦ A Sampdoria az első négy kapuralövéséből három gólt ért el a Juventus ellen. A 3-2-es hazai győzelem után a genovaik különc elnöke, Massimo Ferrero természetesen ismét ellopta a show-t a nézőtéren, majd a mérkőzés után is sajátos stílusában nyilatkozott: “Megvettem a dudát az 500-as Fiatomhoz, majd el is kezdtem nyomni. Az előttem haladó Ferrari előbb kitért előlem, majd le is hagytam” – értelmezte fura hasonlattal a mérkőzést Ferrero elnök.

ferrero

(forrás: corrieredellosport.it)

♦ Ez volt idén az első mérkőzés, amikor a Juventus egy percig sem vezetett egy bajnoki mérkőzésen.

♦ Az Inter a jelenlegi szezonban sorozatban hatodjára, összesen tizedjére nem kapott gólt az első félidőben.

♦ A Benevento most már hivatalosan is az európai topligák történetének legrosszabbul rajtoló csapata 13 vereséggel 13 forduló után (a Serie A alsóházáról sokat elmond, hogy a déliek így is csak 10 pontra vannak a bentmaradást érő 17. helytől). A Benevento ezzel a Manchester United 1930-1931-es rekordját döntötte meg. A piros-sárga egyesületnek még a szerencse sem akar a pártjára állni, nem először buktak mérkőzést a 90 perc lejárta után.

♦ Az olasz utakon ezerszámra találkozni  kisebb-nagyobb robogókkal, de hogy még a meccseken is? Mint utólag kiderült, csak egy mozgássérültek által használt eszközről volt szó:

scooter

(forrás: corrieredellosport.it)

(zp)