Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga 2: élcsapatok leszakadóban, Megyeriék lemaradóban – összefoglaló

A német labdarúgás kedvelői számára valódi ínyencség a másodosztálybeli küzdelmek nyomon követése, hiszen a robotolós-precíz germán stílus mellett van egy nagyon komoly előnye az első osztállyal szemben: a Bundesliga 2-ben nem minden évben ugyanaz a csapat győzedelmeskedik. Izgalmakban tehát idén sincs hiány, szóval lássuk, mire mentek a német gigászok kistestvérei az elmúlt hetekben!

18 11 2017 Fussball Saison 2017 2018 2 Fussball Bundesliga 14 Spieltag VfL Bochum SpV

A Greuther Fürth helyzete egyre inkább elkeserítő… (kép forrása: kicker.de)

Egyre valószínűbb a Kiel átutazása: a tavaly még harmadosztályban szereplő holsteini csapat óriási meglepetésre vezeti a Bundesliga 2 tabelláját, amely nem kis mértékben köszönhető a csapatot gardírozó beszédes nevű zseninek, Markus Anfangnak (Anfang=kezdet).

Velük holtversenyben a Fortuna Düsseldorf áll, akik a bravúros szezonkezdés után épp most kerültek kisebb hullámvölgybe.

Csatlakozott az élmezőnyhöz az Ingolstadt csapata is: a tavalyi kieső a gyenge első hetekből magához térve egy 6 meccses veretlenségi széria építgetésével küzdötte magát dobogó közelbe.

Nem úgy a Darmstadt! A Dirk Schuster távozása óta egyre mélyebbre kerülő Liliomokat az ex-bajor Torsten Frings sem tudja kihúzni a csávából: a csapat 8 mérkőzés óta tartó nyeretlensége valószínűleg a fiatal német állásába kerülhet majd, s így már nagy valószínűséggel nem fogják az ifjú német edzőzsenik közé sorolni…

Nagy bánatunkra elérkeztünk a lista végéhez: a tabellát a Kaiserslautern, és a Megyeri Balázst és Pintér Ádámot soraiban tudó Greuther Fürth zárják. A szebb időket is látott császáriakat ráadásul mindössze 1 pont választja el Németország újdonsült magyaros csapatától, akiknek a szezon hátralévő részében igencsak össze kell szedniük erejüket, hogy elkerüljék a kiesést…

A Bundesliga 2 állása 14 fordulót követően

kk

 

Írta: Wernigg Márton