Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kizárhatják a Milant az európai kupákból

Spanyolországból származó információk szerint az AC Milan együttesét az európai kupákból való kizárás fenyegeti. Lehet, hogy visszaüt a nyári szertelen költekezés?

n_ac_milan_societa-8290896

(forrás: acmilan.com)

A tekintélyes spanyol lap, a Marca információi szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékesei egyáltalán nem voltak elragadtatva a milánói klub által benyújott beleegyezési kérelemtől (voluntary agreement), ami röviden egy fenntarthatósági program, ami garantálja, hogy a klub gazdálkodása rövid időn belül visszatér az UEFA által hozott pénzügyi fair play keretei közé. A Marca szerint a Milan által benyújott szerződések nem győzték meg az UEFA pénzügyi szakembereit, a hamarosan összeülő fegyelmi bizottság a legsúlyosabb esetben akár az európai kupákból való kizárással is súlythatja az olasz csapatot. Az UEFA szakemberei szerint a csapat gazdasági helyzete rövid távon túlságosan nagy mértékben füg az elért eredményektől, annak ellenére, hogy új beadványában a Milan vezetői már óvatosabban számolnak a jövőt illetően, azzal az eshetőségel is számolva, hogy a Milan még jövőre sem indul a Bajnokok Ligájában (jelenlegi formájukat elnézve, erre minden esély meg is van). Az UEFA ezenkívül nem találja garantáltnak a 740 millió eurós tulajdonosváltás, majd a csaknem 200 millió eurós nyári bevásárlás fedezetét.

Nagy kérdés, hogy a Milan szakemberei milyen eszközökkel tudnak majd szépíteni a számokon, és az is, hogy az UEFA valóban meglépi-e ezt a szigorú lépést, azaz a kizárást egy ilyen patinás – hétszeres BEK/BL, kétszeres KEK és ötszörös Európai szukerkupa-győztes – alakulattal szemben.

(zp)