Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: egy díj, amit nem Nikolics nyert!

A Chicago Fire-t erősítő Nikolics Nemanja második helyen végzett a MLS-szezon legjobb újoncai között. (Az újonc kifejezés alatt ez esetben a már profi múlttal a ligába érkező játékosok értendők, ” Newcomer of the Year!” a díj hivatalos elnevezése.) 

USATSI_10165377(Fotó: chicago-fire.com)

Niko annak ellenére végzett a második helyen, hogy az újságírók 35%-ban őt tették az első helyre, ám a játékostársak és a klubok képviselői magasan az Atlanta United középpályását, Miguel Almirónt látták jobbnak, így összesítésben az elérhető szavazatok 37,38%-át behúzva győzedelmeskedett a paraguay-i, Niko pedig 24,92%-kal lett második. Mögöttük jócskán lemaradva lett harmadik Almirón klubtársa, Josef Martínez, de az ötödik helyre a szavazatok valamivel több mint 2 százalékát bezsebelő, szintén chicagói Bastian Schweinsteiger is odafért.

A magyar válogatott csatár gólkirályként zárta a szezont, a Goal.com-nál ő lett az év újonca is. Mi több, az MVP-cím várományosainak ötös listáján is szerepel a korábbi magyar és lengyel gólkirály, ennek sorsáról december negyedikén döntenek.