Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a keddi játéknap érdekességei – galériával

Remek mérkőzésekkel folytatódott a Bajnokok Ligája csoportköre. A 28 találatot hozó keddi játéknap összefoglalója itt található, a következőkben pedig egyedi rekordok és statiszikák egész áradata olvasható az aktuális forduló kapcsán.

bl

A Napoli története során mindössze másodszor nyert BEK/BL-mérkőzést legalább háromgólos különbséggel, az elsőre 1990-ben került sor.

Dries Mertens a Napoli legutóbbi 11 hazai BL-góljából 7-ből vállalt közvetlen szerepet (5 gól, 2 gólpassz).

Soccer: Champions league; Napoli-Shakhtar Donetsk

(forrás: ansa.it)

A Real Madrid eddigi 22 szerepléséből mindannyiszor továbbjutott a BL kieséses szakaszába.

A királyi gárda 1978 óta nem nyert ilyen nagy arányban a BEK/BL-ben, akkor a Progrès Niedercornt verték 7-0-ra, és még soha nem szereztek négy gólt egy idegenbeli mérkőzés első félidejében.

Apoel Nicosia vs Real Madrid

(forrás: ansa.it)

Cristiano Ronaldo nemcsak a BL történetének legeredményesebb gólszerzője, de Lionel Messit megelőzve immár az egy klubbal elért gólok számának rekordját is ő tartja 98 találattal (Messi 97-nél jár).

A portugál zseni a naptári évben szerzett 18 góljával szintén új rekordot állított fel.

Apoel Nicosia vs Real Madrid

(forrás: ansa.it)

Luka Modric először talált be tétmérkőzésen a Real színeiben, amióta a tízes mezben játszik. Modric emellett Darijon Srnát megelőzve a legtöbbször pályára lépő horvát játékos lett a sorozat történetében 64 mérkőzéssel.

Apoel Nicosia vs Real Madrid

(forrás: ansa.it)

A Sevilla a 2016. november 22-i Juventus elleni mérkőzés óta veretlen hazai pályán tétmérkőzésen (28 győzelem, 8 döntetlen).

A Sevila még soha nem kapott ilyen gyorsan gólt a BL-ben (1 perc 28 másodperc).

Immár a nyolcgólos Wissam Ben Yedder a Sevilla történetének legeredményesebb gólszerzője a BL-ben, Frédéric Kanouté-t megelőzve.

ben.yedder.siviglia.pallone.liverpool.2017.18.750x450

(forrás: calciomercato.com)

Jürgen Klopp hetedjére találkozott vezetőedzőként a Sevillával és német szakember továbbra is nyeretlen (4 döntetlen, 3 vereség).

Ez volt a második alkalom, hogy a Liverpool gólt szerzett egy mérkőzés első két percében. Az első alkalom szintén Sevillában történt, 2005-ben a Betis ellen.

Sadio Mané idén már a nyolcadik liverpooli gólszerző a sorozatban, természetesen a vörösök ezzel vezetik az aktuális rangsort.

Sevilla vs Liverpool

 (forrás: ansa.it)

A Liverpool 2014 májusa után adott le újra háromgólos vezetést, akkor szintén 3-3 lett a vége a Crystal Palace ellen.

Shinji Kagawa 200. hivatalos mérkőzésén lépett pályára a Dortmund színeiben.

A Leipzig mindössze a második német csapat a BEK/BL történetében, aki legalább négy gólt ért el egy idegenbeli mérkőzés első félidejében. Ez korábban csak a Bayernnek sikerült a 7-1-es római győzelmük alkalmával, a bajorok akkor öt gólt szereztek az első játékrészben.

Monaco vs Leipzig

(forrás: ansa.it)

Kevin De Bruyne a legutóbbi 14 tétmérkőzésén 13 Manchester City gólban vállalt szerepet (4 gól, 9 gólpassz).

Manchester City v Feyenoord

(forrás: ansa.it)

Phil Foden a negyedik legfiatalabb angol játékos a sorozat történetében (17 év 177 nap). Az előtte lévők névsora: Jack Wilshere, Dominic Solanke és Ainsley Maitland-Niles.

Negatív Monaco rekordok sora: legutóbb 2009 decemberében kaptak hazai pályán négy gólt, akkor a francia bajnokságban a Lille távozott 4-0-s győzelemmel a hercegségből; 1997 szeptembere óta először kaptak kettő vagy több gólt egy BL mérkőzés első tíz percében, akkor a Sporting volt az elkövető; korábban még soha nem kaptak három gólt egy BL meccs első félidejében.

Mauricio Pochettino mérlege a Tottenham élén: 182 mérkőzés/100 győzelem.

Harry Kane 2017-es teljesítménye a Tottenham színeiben: 38 mérkőzés/39 gól. Kane-nél idén senki sem vette ki közvetlenül a részét töbször egy BL-gólból (5 találat és 2 gólpassz).

Borussia Dortmund vs Tottenham Hotspur

(forrás: ansa.it)

Az adatok forrása: optasports

(zp)