Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Gálázott a PSG; Megizzadt a tartalékos Bayern – videóval

Komolyabb nyitott kérdés már csak az volt a B csoportban, hogy melyik gárda végez a két sztárklub (PSG, Bayern) árnyékában a harmadik helyen, amely a tavaszi folytatásban Európa Ligát jelent. Ma nem kerültünk közelebb a megoldáshoz, döntés a Celtic és az Anderlecht között az utolsó fordulóban.

neymarcavaniVSceltic001

Bajnokok Ligája csoportkör – 5. forduló

A párizsi együttes mint mindig minden ellenfelét, úgy most a Celticet is bombaformában várta. A skótok mellett nem túl sok minden szólt, kiváltképp, hogy konkrétan még a menedzser, Brendan Rodgers is csodálattal nyilatkozott a hazaiak nagyszerűségéről. A PSG-t a francia klub szurkolóinak szerencséjére még a sérülések sem sújtják, nem úgy, mint a glasgow-iakat, akik közül több kulcsember is hiányzott, mint például az első meccsen Neymarral összevesző Anthony Ralston.
A PSG számára már csak azért is kötelező volt a győzelem, mert a biztos továbbjutás mellett még nem dőlt el, hogy ők, vagy a Bayern lesz a csoportgyőztes.
A meggyőző oddsok ellenére azonban mégis hatalmas meglepetéssel kezdődött a találkozó! Alig kezdődött el a meccs, a vendégek máris szöglethez jutottak. Ntcham beadását Moussa Dembele vágta Areola kapujába, már az 55. másodpercben.
A bekapott gól mégsem akasztotta meg a Paris SG szekerét. Neymar a 22. percre duplázva fordította meg az állást. A brazil fenegyerek után csak a szünetig még betalált a másik két támadócsillag, azaz Cavani és Mbappé is.
Az örömfocit játszó Emery-gárda természetesen a második félidőre sem vett vissza a tempóból. Cavani saját maga második góljánál a 79. percben (nem sokkal előtte Verratti lőtte meg az ötödiket) már szinte senki sem emlékezett rá, hogy a skótok még vezettek is. így hát Dani Alves egy minutummal később még egyet döfött a szenvedő Celticen.
Győzelmével a PSG újabb fontos lépést tett a csoportgyőzelem, és a sorsoláson való előnyösebb pozíció felé. A Celtic pedig reménykedhet, hogy nem kap háromnál több gólt két hét múlva az Anderlecht elleni ki-ki meccsen.

Paris Saint-Germain – Celtic Glasgow 7-1 (4-1)
Helyszín: Parc des Princes (Párizs); Vezette: Anastasios Sidiropoulos (görög)
PSG: Areola – Kurzawa, Thiago Silva, Marquinhos, Dani Alves – Draxler (Pastore, 67. perc), Rabiot, Verratti (Lo Celso, 76.) – Neymar, Cavani, Mbappé (Di María, 76.).
Celtic: Gordon – Tierney, Simunovic, Boyata, Lustig (Bitton, 13. perc) – Brown – Ntcham (Eboue, 69.), Rogic, McGregor, Forrest – Dembele (Griffiths, 77.).
Gólszerzők: Neymar (9., 22. perc), Cavani (28., 79.), Mbappé (35.), Verratti (75.), Alves (81.) ill. Dembele (1.)
Sárgalapok: – ill. Simunovic (35.), Bitton (45+1.)

A meccs összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=Nwg_5SIJHVY

A szeptemberi nyitó fordulóban könnyed sikerrel, még Carlo Ancelotti vezetésével 3-0-s győzelmet aratott Münchenben a Bayern. A belga bajnoknak nem sok keresni valója volt idegenben, és bizony a „visszavágón” sem remélhettek sók jót a lilamezesek. Halvány reménysugarat csak az jelenthetett ma az Anderlechtnek, hogy a vendégek több sztárja is sérülés miatt hiányzott. A teljesség igény nélkül nem volt ma bevethető sérülés miatt: David Alaba, Manuel Neuer, Franck Ribéry és Thomas Müller az alapcsapatból.
Nagyon szép estét szerzett nekünk az Anderlecht együttese végül. A belgák nagyon szívósan, gyakran gólra törőbben játszottak, mint a nagy Bayern München. Természetesen a bajorok szinte végig uralták a mérkőzés alakulását, ám a hazaiak számára komoly fegyvertény lehetett behúzni kapott gól nélkül az első negyvenöt percet.
Bár Lewandowski szünet után szerzett góljára még volt válasza Hanni révén az RSCA-nak, Tolisso mint kiderült a győztes gólt lőtte meg a 77. percben. A francia légiós egyébként a meccs egyik legjobbja lett, ugyanis a lengyel csatárnak ő adta a gólpasszt.
Győzelmével a Bayern életben tartotta első helyről szőtt álmait, azonban az Anderlechtnek nagyon jól jött volna az egy pont a harmadik helyért.

RSC Anderlecht – Bayern München 1-2 (0-0)
Helyszín: Constant Vanden Stock (Brüsszel); Vezette: Anthony Taylor (angol)
Anderlecht: Sels – Deschacht, Karam Spajic, Appiah – Dendoncker, Trebel, Kums – Hanni (Bruno, 71. perc), Teodorczyk (Harbaoui, 82.), Gerkens (Onyekuru, 65.).
Bayern: Ulreich – Friedl, Süle, Boateng, Kimmich – Vidal (Hummels, 87. perc), Rudy, Tolisso – Alcantara (James, 44.), Lewandowski, Robben (Martinez, 48.).
Gólszerzők: Hanni (63. perc), ill. Lewandowski (51.), Tolisso (77.)
Sárgalapok: Spajic (47. perc), Dendoncker (83.), ill. Boateng (61.), Lewandowski (66.), Ulreich (88.)

A meccs összefoglalója:

A “B” csoport állása:

blb20171122

A góllövőlista élmezőnye:

blgólll20171122

Balogh József