Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Griezmann mesteri góllal és gólpasszal intézte el a Romát – videóval

A Roma a Qarabag-Chelsea mérkőzés eredményének ismeretében vágott neki az Atético elleni mérkőzésnek, és annak a tudatában, hogy mindössze egy pont is elegendő lenne a továbbjutás kiharcolásához.

Radja Nainggolan,Thomas

(forrás: ansa.it)

Amíg a Romának a döntetlen a továbbjutást jelentette volna, addig az Atléticonak csak a győzelem volt elfogadható eredmény, ebben az esetben maradt volna esélyük a továbbjutásra a “matracosoknak” az utolsó forduló előtt. A góltalan első félidő ugyan nem hozott rossz játékot, de érezhető volt, hogy mindkét csapat a magabiztos védekezésre fektette a hangsúlyt, a haziaknak akár végzetes is lehetett volna egy Roma találat, míg a vendégek tökéletesen elégedettek lettek volna egy 0-0-s eredménnyel is. Ennek megfelelően egetrengető helyzetre nem került sor, az Atlético egy meg nem adott gólig jutott, míg a Romában Gerson került legközelebb a gólszerzéshez, de a tizenhatoson belülről méterekkel lőtt fölé.

A második játékrész is mozgalmasan indult, igaz ez sok esetben egy-egy nagy egyéni hibának volt köszönhető. Előbb Alisson kapus hozta a frászt kétszer is a “farkasok” szukolóira, majd a másik oldalon Oblak volt tehetetlen Nainggolan beadásnak tűnő, de végül kapura szánt lövésénél, a labda végül a kapufán csattant. Az Atlético részéről Torres válaszolt, lövése nem sokkal kerülte el a kaput. Rendkívül élvezetes perceket láthatott ekkor a közönség, és a gól sem maradt el, a 69. percben Correa egy már elveszettnek hitt labdát kanalazott középre, a teljesen magára hagyott Griezmann 5 méterről, gyönyörű mozdulattal, félfordulatból lőtt a hálóba (1-0). Az iram ezután sem hagyott alább, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, azonban a leginkább említésre érdemes momentum Bruno Peres kiállítása volt. A hazaiak nem sokáig ültek az eredményen, emberelőnyüket kihasználva gyorsan megduplázták vezetésüket: Griezmann mesteri kiugratása után a csareként beálló Gameiro szépen húzta el Alisson mellett a labdát és lőtt éles szögből a kapuba (2-0). Az eredmény ezután már nem változott, az Atlético reményei tovább élnek az csoportkör utolsó fordulója előtt. Az utolsó játéknap párosítása: Chelsea–Atlético és Roma–Qarabag.

Atlético Madrid–Roma 2-0 (0-0)
Helyszín: Estadio Metropolitano, Madrid. Vezette: Kuipers (holland)
Gólszerzők: Griezmann (69.), Gameiro (85.) ill. –
Sárga lapok: Filipe Luís (61.) ill. Manolas (7.), Bruno Peres (63.)
Kiállítás: – ill. Bruno Peres (83.)

Atlético: Oblak – Partey, Giménez, L. Hernández, Filipe Luís – Saúl, A. Fernández (Correa 58.), Koke (Gabi 63.), Carrasco (Gameiro 67.) – Griezmann, Torres. Vezetőedző: Diego Simeone

Roma: Alisson – Bruno Peres, Manolas, Fazio, Kolarov – Pellegrini (Strootman 62.), Gonalons (El Shaarawy 78.), Nainggolan – Gerson (Defrel 71.), Dzeko, Perotti. Vezetőedző: Eusebio Di Francesco

A mérkőzés góljai:

A C-csoport állása az 5. forduló után:

c

(forrás: eredmények.com)

(zp)