Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Nem bírt egymással a Juventus és a Barcelona – videóval

A D-csoport és a forduló rangadóján a két gigász nem bírt egymással, így elosztották a pontokat, melynek a Barcelona örülhetett jobban. A Sporting legyőzte otthon az Olympiakoszt, így a portugál csapat még továbbjuthat, de az EL indulásuk már biztos. 

barca2

Juventus – Barcelona 0-0 (0-0)
Helyszín: Allianz Vezette: M. Mazic
Gólszerzők: –
Sárga lapok: Pjanic (21.), Alex Sandro (72.) ill. Paulinho (30.), Digne (87.), Pique (90+1.)
Kiállítva: –

Juventus: Buffon – Rugani, Benatia, Barzagli – Alex Sandro, Khedira, Pjanic (Bentacour 66.), Cuadrado (Marchisio 71.) – Costa (Matuidi 85.), Higuain, Dybala Vezetőedző: M. Allegri

Barcelona: ter Stegen – Semedo, Umtiti, Pique, Digne – Rakitic, Busuqets, Iniesta (Alba 82.)- Deulofeu (Messi 56.), Suarez, Paulinho Vezetőedző: E. Valverde

Nagyobb elánnal és veszélyesebben kezdte a mérkőzést a Barcelona, még úgy is, hogy legnagyobb sztárjuk Leo Messi csak a kispaodn kapott helyet. Az első félidő zömében csak a mezőnyjáték dominált. Mindkét oldalon voltak helyezetk, közelebb a Barcelona állt a gólhoz, Ivan Rakitic szabadrúgásakor adódott a vendégek előtt, ám a veszélyesen bekanyarodó labdába senki nem tudott belepiszkálni, így a kapufán csattant. Buffon tehetetlen lett volna amennyiben a labda beljebb érkezik. Így ennek (is) köszönhetően az első játékrész után gólnélküli döntetlennel vonulhattak a felek a szünetre. A második félidőben már igyekeztek a felek felpörögni, azonban ez nem teljesen úgy sikerült, ahogy azt a nagyérdemű elvárta volna. A mérkőzés végén a Juventus megnyerhette volna a találkozót, ám Dybala óriási helyzetben hibázott. Helyesebben ter Stegen védett bravúrral, ezzel megtartva a 0-0-ás eredményt, ami a végeredmény is lett. Ezzel az egy ponttal a Barcelonának megvan a biztos csoportelsőség és a továbbjutás is. A Juventus sorsa a következő és egyben az utolsó fordulóban dől el.

A mérkőzés összegfoglalója:

Hamarosan…

Sporting – Olympiakos 3-1 (2-0)
Gólszerzők: bas Dost (40.,66.), Cesar (43.) ill. Odjidja (86.)

Bas Dost parádés játékának köszönhetően a Sporting a szünetbe már magabiztos két gólos előnnyel vonulhatott. Majd a második játékrészben Dost feltette az i-re a pontot. A hajrában Odjidja révén már csak szépíteni tudott az Olympiakos, akik így biztos búcsúznak a nemzetközi kupa szerepléstől  idénre, még a portugálok még bízhatnak a továbbjutásban.

 A mérkőzés összegfoglalója:

Hamarosan…

A D-csoport állása:

dcsop

Képek forrása:twitter.com/fcbarcelona, www.eredmenyek.com