Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: századik európai kupagyőzelmét szerezte meg a Real Madrid

Tegnap este a Bajnokok Ligája H csoportjában a Real Madrid idegenben hat gólt lőtt a Sallai Rolandot foglalkoztató APOEL-nek, amellyel megszereztek századik európai kupagyőzelmüket, de a mérkőzésen Cristiano Ronaldo is ünnepelhetett. 

nintchdbpict000368412673

Forrás: news.sport.com

A  Real Madrid nyerni tudott Cipruson az APOEL ellen, amivel megszerezte a századik győzelmét az európai kupasorozatokban. Egy ideje már várnak erre a pillanatra, hiszen a Tottenham ellen először egy hazai döntetlent sikerült csak összehozniuk, majd a visszavágón kikaptak a londoniak ellen. Ez azt is jelenti, hogy a Real Madrid rendelkezik az egyik legjobb győzelmi aránnyal a Bajnokok Ligájában, azaz 64,3 százalékkal, őket már csak a Leicester City és a Kaiserslautern előzi meg 66,6 százalékkal, de mindkét csapat sokkal kevesebb európai kupameccsen szerepelt eddig történetük során. Őket nagyon szorosan a Barcelona követi a második helyen 98 győztes meccsel, amit eggyel növelhet, ha ma este legyőzik a Juventust.

Nem csak a királyi gárda érte el tegnapi századosi rangot: Cristiano Ronaldo tegnapi második találatával megszerezte századik gólját a Real Madrid színeiben az európai kupasorozatokban. A portugál támadó ebből 98-at a Bajnokok Ligájában lőtt. Összesen egyébként már 114 találatnál jár az európai kupasorozatokban. A második helyezett Messi 97 találatnál jár a Barca színeiben a kontinens tornák meccsein, de ez megváltozhat a holnapi BL-meccsük után.