Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Goretzka fél lábbal már Barcelonában

Bár ma már mi is lehoztuk a pletykát, a német SportBild erősen ránk cáfolt. Ahogy megírtuk Leon Goretzka követheti korábbi csapattársát a Schalke együtteséből az Arsenalba. A sportlap szerint azonban a német válogatott középpályás szívesebben igazolna Spanyolországba.

skysports-leon-goretzka-germany-confederations-cup_3985871

Természetesen, mint minden tehetséges német játékos, úgy Goretzka esetében is felmerül a lehetőség, hogy vagy egy külföldi sztárcsapatban, vagy a Bundesliga kirakat gárdájában folytatódik a karrierje. Állítólag azonban Goretzka hallani sem akar a Bayern Münchenről, mert neki egykori nevelőklubját, a Bochumot is nehezére esett elhagynia még 2013-ban.

A SportBild szerint a 22 esztendős játékosért azonban hiába érdeklődik az Arsenal, a Liverpool és a Juventus fémjelezte trió is. A legfrissebb hír szerint ugyanis Goretzka szíve az FC Barcelonaért repes, és szeretne a következő idényben már Lionel Messi csapattársa lenni a katalánoknál.

Állítólag a Barca és maga a játékos képviselői már találkoztak egymással, de találgatásokba egyelőre egyetlen média informátor sem hajlandó belemenni. Az biztos, hogy, hogy még a Schalke is szívesen marasztalná Goretzkat, jócskán megemelve jelenlegi „alig” két millió eurós éves fizetését. A sokoldalú középpályás szerződése jelen állás szerint azonban a végéhez közeledik, és el is ér odáig 2018 nyarán.

Balogh József