Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: újabb lépéssel került közelebb a címvédéshez a Seattle! – videóval

Az MLS, azaz észak-amerikai profiliga 2017-es szezonja a hajrájára fordult rá. A liga Főcsoport-döntőinek első felvonását. A címvédő Seattle Sounders Texasban diadalmaskodott, és magabiztos előnyre tett szert, így fél lábbal a végső fináléba került, míg a Columbus Toronto elleni párharca teljesen nyílt maradt, és minden a visszavágón dől el!

IMG_20171122_073003Svensson gólja révén már korán előnybe került a címvédő Seattle Sounders! (forrás: twitter.com/SoundersFC)

Az MLS 2017-es szezonbeli rájátszásának közel járunk a végéhez, ugyanis mára virradó hajnalban kezdetét vették a Főcsoport-elődöntők! Nyugaton a címvédő Seattle Sounders a Houston Dynamo otthonába látogatott a párharc első meccsén.

Túlzottan sokat nem kellett várni az első gólra Texasban, ugyanis a 11. minutumban előnyt szerzett a tavalyi győztes Seattle csapata! Ekkor a svéd Svensson fejese hullott be a bal alsóba, mikor Lodeiro szögletből beívelt labdájánál az észak-európai emelkedett a mezőny fölé (0-1)! A 28. percben Anibaba rántotta le a Houston tizenhatosán belül a Seattle részéről kilépő Jonest, majd a hazaik labdarúgója pirosat, míg a vendégek tizenegyest kaptak! Megduplázhatta volna előnyét tehát a Sounders, ám a büntetőt elvégző Lodeiro nem tudta bevenni a Dynamo kapuját, Joe Willis szépen ért le a bal alsóra, és nagyot mentett! Viszont annak ellenére, hogy ez kimaradt, a félidő végére sikerült megdupláznia előnyét a regnáló bajnoknak! A 42. percben Jones nagyszerű beívelését Bruin hasonlóan szép fejese követte, a labda pedig a Houston kapujában landolt (0-2)!

A második játékrészben is adódtak lehetőségek, mind a két oldalon alakultak ki helyzetek, de gól már a lefújásig nem esett. Ugyanakkor az újabb találathoz a mezőnyben is magabiztos, nagy fölényt kialakító vendégek álltak közelebb, de a hosszabbítás utolsó percében, a 93. minutumban a spanyol Victor Rodriguez nagyszerűen lövése a felső lécen csattant, majd a kipattanót társa fölé kanalazta! Ennek ellenére nem búsulhatnak Dempsey-ék, sőt! A kétgólos idegenben szerzett előny nagyon megnyugtató a Seattle számára a jövő heti visszavágó előtt, a címvédő pedig fél lábbal már újból az MLS Cup fináléjában van.

MLS, Nyugati Főcsoport, döntő – 1. mérkőzés
Houston Dynamo – Seattle Sounders • 0-2 (0-2)
Helyszín: BBVA Compass Stadion, Houston – 22.661 néző
Gólszerzők: – , ill. Svensson (11.), Bruin (42.)
Kiállítás: Anibaba (28.), ill.


Az alapszakaszt nagyszerű teljesítménnyel megnyerő kanadai Toronto is a pályán volt, méghozzá idegenben, az alapszakaszban (is) remeklő Columbus Crew otthonában a Keleti Főcsoport-döntő első meccsén.

Nagy izgalmakat nem tartogatott a párharc odavágója, melyen csak a hazaiknak volt kaput eltaláló lövésük, szám szerint három. A mérkőzés hajrájában, a 85. perc legelején került sor a legnagyobb helyzetre. Ekkor a jó beadást követően Afful nagy löketét hárította a vendégek kapusa, Bono, majd a kipattanót, melyet Manneh küldött rá, blokkolta a védelem. Gól nem esett a Columbus otthonában megrendezett odavágón, így ennek a párharcnak az elődöntése abszolút a jövő heti visszavágóra marad, ami így igencsak izgalmasnak ígérkezik, melyről – ahogy a Seattle – Houston meccsről is – természetesen szintén beszámolunk!

MLS, Keleti Főcsoport, döntő – 1. mérkőzés
Columbus Crew – Toronto FC • 0-0
Helyszín: MAPFRE Stadium, Columbus – 21.289 néző

VIDEÓ HAMAROSAN!


A Főcsoport-döntők visszavágóinak időpontjai

November 30., csütörtök
01:30 • Toronto FC – Columbus Crew

December 1., péntek
04:30 • Seattle Sounders – Houston Dynamo

Az MLS Cup 2017-es fináléjának időpontja
December 9., szombat – 22:00

Nagy Dávid