Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xabi Alonso a Bayern “sóherségéről”

Xabi Alonso pályafutását az Uli Hoeneß és Karl-Heinz Rummenigge nevével fémjelzett Bayern Münchenben fejezte be, ahol is mind Pep Guardiola, mind Carlo Ancelotti alatt a bajor csapat kulcsemberének számított. Ennek megfelelően egyike azoknak, aki (liverpooli és madridi múltja után) kívülről-belülről igen pontos képet adhat a klub működéséről…

img.xtratime.org

kép forrása: (img.xtratime.org)

Alonso a SportBildnek adott interjújában először a klub jelenlegi vezetőedzőjéről alkotott véleményt: “Jupp Heynckes visszatérésével rövid idő alatt minden gyökeresen megváltozott. Valósággal érezni lehet a levegőben az újszerű hangulatot, amiről a játékosok testbeszéde is árulkodik. Az egész csapat szorosan összetart.”

Ezután kitért a klub vezetésére is: “A csapatnak világos filozófiája van, amelyet évek óta következetesen igyekeznek megvalósítani. Ezért tartozik a Bayern a világ legnagyobb csapatai közé. Ettől a határozott irányvonaltól Karl-Heinz Rummenigge-t nem könnyű eltéríteni, hiszen ő nem követi vakon a mostanában kialakuló trendeket.”

“Biztos vagyok benne, hogy a Bayern vezetősége kielemezte a lehetséges utakat, és a nekik megfelelő irányba indultak el.”

A spanyol zseni tehát kiáll volt klubja mellett, még ha annak hosszútávú elképzeléseivel még saját szurkolótáboruk sem ért minden ponton egyet.

Valóban a bajorok által kigondolt elképzelés lehet a jövő? Ezt a kérdést majd az idő válaszolja meg…

Írta: Wernigg Márton