Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: 24 gól, melyből a PSG igencsak kivette a részét! – szerdai eredmények

A keddi játéknap gólzuhatagával ellentétben szerdára a mezőny tagjai zártak a gólcsapon, ám Párizsban erről nem vettek tudomást. Érdekes vereséget szenvedett a Manchester United, miközben életben tartotta a remény szikráját az Atletico Madrid. A játéknap rangadója Torinóban nem sok eseményt hordozott magában. Íme a csoportok állása és alakulása,a góllövőlista élmezőnye és minden amit a szerdai játéknapról tudni érdemes.

111

A-csoport

CSKA Moszkva – Benfica 2:0 (1:0)
G: Schennikov (13.), Jardel (56. – öngól),  ill.

Basel – Manchester United 1:0 (0:0)
G: Lang (89.), ill. –

Nem tudta megváltani a továbbjutását a Manchester United, mely végig szenvedett, majd padig a hajrában kikapott a Basel vendégeként. Mivel a CSZKA Moszkva legyőzte és nulla ponton tartotta a Benficát, így az utolsó játéknap előtt még nincsen továbbjutó ebben a kvartettben. Még hármas holtverseny is kialakulhat, amennyiben a z oroszok nyernek az Old Traffordon, a Basel pedig idegenben megveri a portugálokat. Na akkor aztán lehetne számolgatni, de a United hazai pályán aligha botlik majd.

neymar__kylian_mbappe__edinson_cavani_by_szwejzi-dbp5ea0B-csoport

Anderlecht – Bayern München 1:2 (0:0)
G: Hanni (63.) ill. Lewandowski (51.), Tolisso (77.)

Paris St. Germain – Celtic 7:1 (4:1)
G: Neymar (9., 22.), Cavani (28., 69.), Mbappe (35.), Veratti (75.), Dani Alves (80.),  ill. Dembele (1.)

A Celtic megcibálta a PSG bajszát, a skótoknak az első percben megvolt a vezetés, majd jött Neymar, Cavani és Mbappe, a második félidőben pedig egy totális kiütés a párizsiak történetének legnagyobb BL-győzelme. Neymar és Cavani egyaránt hat-hat gólos a sorozatban, a francia klub pedig öt meccsen 24 lőtt gólnál tart, miközben csupán egyet kapott. Nem csak a PSG, de a Bayern München is ott lesz a tavaszi folytatásban, miután ha nyögvenyelősen is de sikerült nyerniük Belgiumban. A csoportelsősség gyakorlatilag eldőlt, ahhoz, hogy a PSG és a Bayern helyet cseréljen, egy hatgólos német sikerre lenne szükség az utolsó játéknapon. Az Európa-liga folytatásról a Celtic és az Anderlecht egymás elleni meccse dönt, a skótoknak egy döntetlen is elég ehhez. Illetve ha nyer is az Anderlecht, azt négy góllal kéne tennie. Mindezt vázolván elmondható, hogy 99 százalék, hogy ebben a csoportban már semmi sem változik.

C-csoport

Karabakh – Chelsea 0:4 (0:2)
G: – ill. Hazard (21. – büntető), Willian (36., 85.), Fabregas (73. – büntető)
Kiállítva: Sadygov (19.), ill.

Atlético Madrid – AS Roma 2:0 (0:0)
G: Griezmann (69.), Gameiro (85.), ill. –
Kiállítva:  ill. Peres (83.)

A Chelsea egy roppant könnyed idegenbeli győzelemmel kiharcolta a továbbjutást, ám a csoportelsősségre sokkal nagyobb az AS Roma esélye. Noha az olaszok kikaptak Madridban, ahol az Atletico először nyert BL-meccset új otthonában, ez mégsem szül számukra annyira kellemetlen helyzetet, mivel míg az utolsó játéknapon a Chelsea és az Atletico feszül majd egymásnak, ők a Qarabag csapatát fogadják. Mindez azt eredményezheti, hogy a spanyolok akkor sem jutnak tovább, ha nyernek, miközben a Roma könnyen a csoport élén végezhet. Persze a kazah csapat okozott már két hatalmas meglepetést az idei kiírásban, szóval érdekes utolsó felvonásra van kilátás.

D-csoport

Juventus – Barcelona 0:0 (0:0)

Sporting CP – Olympiakos 3:1 (2:0)
G: Dost (40., 66.), Cesar (43.), ill. Odjidja-Ofoe (86.)

Nemcsak a továbbjutás, de a csoportelsősség is megvan az FC Barcelona számára, mely Lionel Messivel a padon megőrizte idei veretlen BL-mérlegét. A katalánok torinói vendégjátéka nem sok szép momentumot hordozott magában. A Juve játékáról nehéz mit mondani, Allegri csapatának az utolsó meccsen kell kiharcolnia a biztos továbbjutást az Olympiakos otthonában, hiszen a csoport másik meccsén nyert a Sporting, mely életben tartotta esélyeit a továbbjutásra.

A csoportok állása az utolsó forduló előtt

Teljes képernyő rögzítése 2017. 11. 22. 225448

A góllövőlista élmezőnye

Teljes képernyő rögzítése 2017. 11. 22. 225515