Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Balotelli duplája kellett a Nice-nek a továbbjutáshoz – videóval

Az Európa Liga ötödik játéknapján a K-csoportban a Nice is bebiztosította továbbjutását a Lazio mögött, míg az L–jelű négyesből a Zenitet és a Real Sociedadot írhatjuk be az egyenes kieséses szakaszra. 

balotellzulte

(Fotó: OGC Nice/Twitter)

A K-csoport második helyéről döntött a Nice és a Waregem csatája, Mario Balotelli pedig ennek megfelelően nem is tétlenkedett: az ötödik percben az általa kiharcolt büntetőt értékesítette, a 31. percben pedig Plea beadását pofozta a hálóba a nizzai gólvágó. Mint később kiderült Super Mario duplája a győzelmet is jelentette, immáron egyébként négy gólos a sorozatban az olasz. A Nice-nek ezzel a sikerrel leszakította magáról a Zultét, megvan a második hely Favréknak.

Balotelli értékesíti az általa kiharcolt tizenegyest:

https://www.youtube.com/watch?v=42JmG5cHKvg

Plea és Balotelli hozza össze a Nice második gólját:

A csoport másik összecsapásán a csoportutolsó Vitesse egy szabadrúgásgóllal ráijesztett a sorozat egyedüli veretlen gárdájára, ám a Lazio Luis Alberto pazar kapáslövésével válaszolt a hollandok korai vezető góljára. A rómaiak ezzel az egy ponttal is bebiztosították csoportelsőségüket.

Luis Alberto remek lökete:

https://www.youtube.com/watch?v=pKyAp_X_XXU

K csoport
Nice – Zulte-Waregem 3-1

Gólszerzők: Balotelli (5.-büntetőből., 31.), Tameze (86.) ill: Hamalainen (80.)

Lazio – Vitesse 1-1

Gólszerzők: L. Alberto (42.) ill.: Linssen (13.)

A csoport állása öt forduló után:

elk5

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak!)

Az L-csoportban a Zenitnek nem okozott nehézséget a kvartettből alulról kilógó Vardar, a félidőben úgy vezettek két góllal, hogy Dzyuba tizenegyest is hibázott. A négyes másik esélyese, a Real Sociedad Norvégiában lépett pályára a Rosenborg ellen, a baszkok pedig Oyarzabal kései góljával be is húzták a meccset, amivel egyúttal tapadnak a csoportelső Zenitre. Ebben a kvartettben így meg is van a két továbbjutó, az utolsó körben a csoportelsőségről dönt majd a Sociedad és a Zenit csörtéje az Anoetában.

L csoport
Zenit Szentpétervár – Vardar Skopje 2-0

Gólszerzők: Poloz (16.), Rigoni (43.) ill.: Blazevski (93.)

Rosenborg – Real Sociedad 0-1

Gólszerzők: – ill.: Oyarzabal (90.)

 

A csoport állása öt forduló után:

ell5

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak!)

Lasányi Csaba