Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Hertha kapaszkodás az utolsó szalmaszálba – forduló előzetes

A lehetségesen kiadó huszonnégy továbbjutó helyből még csak négy talált gazdára az Európa Ligában. A mai este azonban vízválasztó lehet több együttes szempontjából is. Reményeink szerint izgalmas mérkőzéseket láthatunk eben a sorozatban is, akárcsak a Bajnokok Ligájában.

el001

Európa Liga csoportkör – 5. forduló
A csoport
FK Astana – Villarreal 17:00
Maccabi Tel Aviv – Slavia Praha 21:05
A Villareal tulajdonképpen fél lábbal már a legjobb 32 között van, de alighanem a hosszú kazah kirándulásért cserébe szeretnék megérdemelni legalább az egyik pontot a spanyolok. Csakhogy az asztanaiaknak még égetőbb szükségük van a pontokra, lévén ők vannak csak igazán versenyben a továbbjutásért a Slaviaval. Persze a csehek pontszerzése korántsem biztos az eddig csak pofozógép szerepben szerénykedő Maccabi otthonában.

B csoport
Skenderbeu – Dinamo Kijev 21:05
Partizan Beograd – BSC Young Boys 21:05
Ez a négyes egy igazi döntetlen halmozó brigád. A Young Boys és a Skenderbeu még abszolút reális esélyekkel van felvértezve a továbbjutásra, miközben még egyetlen győzelmet sem arattak a csoportkörben. A Dinamo Kijevnek viszont szinte már az első helye is biztos, és nagyon meg is lepődnénk, ha a Partizan megelőzné az ukránokat. Fogadóknak egy kis támpont: tuti hogy a két meccs közül az egyik (valószínűleg a belgrádi) döntetlen lesz.

C csoport
Braga – Hoffenheim 21:05
Ludogorets Razgrad – Istanbul Basaksehir 21:05
Előzetese ez a párosítás lett volna a csoportrangadója, már, mint a Braga – Hoff’. Csakhogy a két tehetősebb klub helyett a lesajnált bolgár zászlóshajó, vagyis a komoly Bajnokok Ligája tapasztalattal is bíró Ludogorets vezeti a kvartett táblázatát. Még semmi sem lefutott itt, bár a török Basaksehir továbbjutására egy marék szotyinál többet nem mernénk kockáztatni.
A Hoffenheimben Szalai Ádám játékára egyelőre továbbra sem kell számítani.

D csoport
AC Milan – Austria Wien 21:05
AEK Athen – Rijeka 21:05
Még egy kevés igyekezett, és bár összeszorított fogakkal, de kiizzadja az AC Milan többre érdemes legénysége a továbbjutást. Vagy inkább túlélést? Nehéz kérdés, ugyanis a piros-feketéknek egyelőre a saját bajnokságukban sem megy (nagyon nem, Kedves Olvasó…), nem hogy egy holmi másodrangú európai kupasorozatban.
Ha ma Athénban pontot tud szerezni a Rijeka, akkor csuda izgalmas lesz a zárókör, azonban ha érvényesül mindkét pályán a papírforma, akkor már nem lesz kérdés az utolsó körben.

E csoport
Everton – Atalanta 21:05
Olympique Lyon – Apollon Limassol 21:05
Kisebb gondja is nagyobb annál az Evertonnak, hogy az Európa Ligával foglalkozzon. A liverpooliak ráadásul már ki is estek az EL-ből, de reméljük azért ettől még nem fognak feltartott kézzel kifutni a pályára az Atalanta ellen.
A Lyon – Apollon meccs is majdhogynem formalítás, lévén nem csak az olaszok, de a francia tehetségeket sorjában kitermelő OL is szinte biztos továbbjutó.

F csoport
Lokomotiv Moszkva – FC Köbenhavn 19:00
Sheriff Tiraspol – Zlín 21:05
Szinte megjósolhatatlan az „F” végeredménye. Még a nyeretlen Zlín is befuthat a tavaszi folytatásra, igaz ahhoz a Tiraspol vendégeként mindenképpen győzelemre lenne szüksége. A Lokomotiv és az FCK csoportrangadóján jó eséllyel a csoportelsőség kérdése fog eldőlni.

G csoport
Lugano – Hapoel Be’er Sheva 19:00
Viktoria Plzen – FCS Bukarest 19:00
Finoman szólva sem világverő gruppot hozott össze a sors, így nem is csoda, hogy a négy gárda közül a nemzetközi szinten legrutinosabb FCSB (lánykori nevén Steaua) már biztos továbbjutóként látogat Plzenbe. Gólzáporra számítunk a meccsen, a fogadó olvasóink figyelmébe ajánlanánk minimum 3-4 gól megrakását.
A Lugano – Hapoel meccsen mindenki az utolsó szalmaszálért fog harcolni.

H csoport
BATE Borisov – Crvena Zvezda 19:00
1. FC Köln – Arsenal 19:00
Mostanság (nem véletlenül) több botrányt is okoznak a Köln szurkolói, és alighanem az Arsenal vezetői sem szorgalmazták túlságosan, hogy az „Ágyúsok” kövessék a kedvenceket a németországi, mellesleg már tétnélküli kirándulásra. A lényeg, hogy az EL főfavoritja már tovább jutott, és Wenger mester alighanem egy teljesen felforgatott csapatot küld a pályára, lévén kegyetlenül sűrű időszak vár a londoniakra.
Egyébként Crvena Zvezda akár már ma kiharcolhatja a legjobb 32 közé kerülést, igaz még egy meglepetés Köln bravúr nagyon megkverheti az állóvizet.

I csoport
Konyaspor – Olympique Marseille 19:00
RB Salzburg – Guimaraes 19:00
Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Salzburg és a Marseille állnak a továbbjutó pozíciókban, de nem vennénk rá mérget, hogy a rapszodikus Guimaraes, vagy a soha meg nem alkuvó törökök feladták már a harcot.

J csoport
Östersunds – Zorya Lugansk 19:00
Athletic Bilbao – Hertha BSC 19:00
Az Östersunds első helye már-már sokkoló. A svédek ma a Zoryaval csapnak össze, tehát mindenképp egymástól vesznek majd el pontokat. Ezzel pedig mindenképp a Bilbao – Hertha meccs esetleges győztese fog jól járni. Reméljük, este kilenc óra körül nem Dárdai Pál csapatának kieséséről kell tájékoztatnunk olvasóinkat.

K csoport
Nice – Zulte-Waregem 19:00
Lazio – Vitesse 19:00
A bő felhozatal ellenére már csak a Lazio együttese az egyetlen hibátlan csapat az UEFA-kupa jogutódjában. A rómaiaktól hatalmas égés lenne, ha buknának a csoportutolsó Vitesse ellen. A Nice Mario Balotelli vezérletével ma bebiztosíthatja második helyét a táblázaton.

L csoport
Zenit Szentpétervár – Vardar Skopje 19:00
Rosenborg – Real Sociedad 19:00
A mezőny leggyengébbje a Vardar, ugyanis a macedónok a borzasztó gólkülönbségük mellett még a pontszerzésre sem voltak eddig jók, nem meglepő hát már matematikailag is biztos kiesésük. A Rosenborg számára ma kötelező a bravúr győzelem a Sociedad ellen, hogy éljen a remény halvány sugara. A Zenit könnyen lehet, hogy bőven kitömve küldi haza a már említett Vardart.

Balogh József