Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Perut kizárhatják a világbajnokságról – sajtóhír

Perui lapértesülések szerint a FIFA kizárhatja a 2018-as világbajnokságról nemzeti csapatukat egy politikai döntés miatt. 

9158420-3x2-940x627

Pótselejtezőn, Új-Zéland legyőzésével jutott ki Peru a vb-re (Forrás: abc.com)

A perui Libero sportlap információi szerint, a FIFA felfüggesztheti Peru nemzeti válogatottjának tagságát, ha az országgyűlés elfogadja azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében a helyi labdarúgó-szövetség az állam irányítása alá kerülne. A FIFA szabályzata egyértelműen kimondja, hogy egy szövetség sem állhat politikai irányítása alatt.

A nemzetközi szövetség októberben Pakisztán tagságát függesztették fel, mivel a a helyi labdarúgó-szövetség a bíróság által kijelölt adminisztrátor irányítása alá került. Ha Peruval is ez történne, a perui szövetség elveszítené minden jogosultságát, ami azt is jelentené, hogy a nemzeti csapataik nem vehetnének részt a továbbképzésekben és fejlesztési programokban, illetve a nemzetközi tornákon sem, így ki kellene hagyniuk a 2018-as oroszországi világbajnokságot is, ahová 36 év után először sikerült kijutniuk, miután pótselejtezőn legyőzték Új-Zélandot.