Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az NB1-ben ilyen is van: becsületsértést perli a bíró a játékost

A Nemzeti Sport információi szerint Kassai Viktor becsületsértés vádjával indított pert a Diósgyőr csapatkapitánya, Lipták Zoltán ellen.

KV

(Fotó: mlsz.hu)

A történet még az április 19-i DVTK-Vasas bajnokiig nyúlik vissza, amikor Kassai Viktor kiállította a miskolciak védőjét Felix Burmeister elleni ütése miatt, bizonyára sokan emlékeznek is a válogatott játékos dühromára az eset után. A Diósgyőr akkor fellebbezett a Liptákra kirótt ötmeccses eltiltás miatt, ennek a meghallgatásnak a feljegyzéseiből derült ki, hogy Kassai Viktor beperelte a DVTK védőjét.

A klub ugyanis több futballistája állítására hivatkozva azt hangoztatta, hogy a játékvezető rasszista megjegyzéseket tett az akkor a piros-fehéreknél szereplő, azóta Felcsúton futballozó Patrick Mevoungoura. Kassai ezt nem hagyta annyiban és fordult bírósághoz. A FIFA-kerettag játékvezető azóta egyébként nem vezetett mérkőzést a miskolciaknak.

Az NSO cikkében azt is megjegyzi, a bíróság valószínűleg nem lesz nehéz helyzetben az ítélet meghozatalakor, mivel a játékvezető kommunikációját segítő szett rögzített mindent, ami elhangzott Kassai szájából, a bíróságnak lényegében csak ezt kell visszahallgatnia.