Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: nagyon nehéz meccs előtt a Dortmund – előzetes

Zsinórban öt bajnoki meccsen maradt nyeretlen, a tabella éléről pedig az ötödik pozícióig csúszott vissza a Borussia Dortmund, mely így fogadja a Revierderby keretein belül ősi riválisát a Schalke 04-et. A Bayern-Dortmund után ez a Bundesliga második legnagyobb rangadója, de a BVB és Shalke-drukkerek számára az év meccse. Minden más eltörpül ez mellett. A német élvonalbeli labdarúgó bajnokság (Bundesliga) a 13. fordulóval folytatódik a hétvégén, nézzük a derby mellett mi szerepel még az “étlapon”.

bundesliga3wallpaper

Péntek
nov. 24. 20:30 Hannover 96 – VfB Stuttgart (Eurosport 2)

Két újonc összecsapásával rajtol a 13. forduló eseménytára, sem a Stuttgart, sem pedig a Hannover nem tartozik a kiesőjelölt csapatok közé. A vendéglátó legutóbb komoly négygólos vereségbe szaladt bele az első győzelmét abszolváló Werber Bremen ellenében, míg a Stuttgart szezonja felemás, a csapat otthon veretlen és csak két pontot hullajtott, de idegenben a mezőnyben egyedüliként még pontot sem szerzett.

Szombat
nov. 25. 15:30 RB Leipzig – Werder Bremen
nov. 25. 15:30 Augsburg – Wolfsburg
nov. 25. 15:30 Freiburg – Mainz
nov. 25. 15:30 Frankfurt – Bayer Leverkusen
nov. 25. 15:30 Borussia Dortmund – Schalke 04 (Eurosport 2)
nov. 25. 18:30 Mönchengladbach – Bayern München (Eurosport 2)

A hétvége rangadója, a Revierderby, avagy a Dortmund és a Schalke összecsapása. Erről a meccsről az előzetesben nem is szólunk többet, hanem egy külön cikkben mutatjuk be a párharc történetét, múltját, statisztikáit és a két csapat jelenét. A derby felvezető szombaton 10:00-tól lesz elérhető a FociClib.hu főoldalán és vagy facebook platformunkon.

Gulácsi Péterék hét közben a BL-ben nagy győzelmet arattak és ezzel életben tartották továbbjutási esélyeiket, a bajnokságban viszont a legutóbbi döntetlennel visszacsúsztak a harmadik helyre. Ellenfelük most az a Werder Bremen lesz, mely az előző körben szerezte meg első győzelmét. Az Augsburg és a Wolfsburg összecsapása egy alsóházi megmérettetés lesz, a farkasok nyolc meccse veretlenek, de meccsek zöme döntetlennel zárult, így sok ponttal nem gazdagodtak. A Freiburg a mezőny egyik legrosszabb formában lévő csapata, a kiesőzóna egyik tagja. Mérlegükön hazai közönség előtt javíthatnak a szintén alsóházi Mainz ellen. A Frankfurt és a Leverkusen egyaránt kapaszkodik az élmezőny mögött, előbbi hat, utóbbi pedig hét meccse nem talált legyőzőre.

A szombati játéknapot egy felsőházi rangadó zárja, a zsinórban öt bajnokit behúzó és immáron éllovas Bayern München lesz a negyedik pozícióban álló Mönchengladbach vendége. A Bayern hét közben BL-meccset játszott, így a lábakban van pár játékperc, míg a Gladbach egész héten erre a meccsre készülhetett.

nov. 26. 15:30 Hamburger SV – Hoffenheim (Eurosport 2)
nov. 26. 18:00 1. FC Köln – Hertha BSC (Eurosport 2)

Vasárnapra szokás szerint két meccs és az Európa-liga szereplő csapatok maradnak, az utóbbi hetekben lejtmenetben lévő Hoffenheim a kiesőzóna előtt toporgó Hamburg vendége lesz, míg a Dárdai Pállal a kiesőzónát közelítő Hertha BSC a még mindig nyeretlen Köln otthona látogat.

A bajnokság aktuális állása

Teljes képernyő rögzítése 2017.11.23. 91010

A góllövőlista élmezőnye

Teljes képernyő rögzítése 2017.11.23. 91051