Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Negatív csúcs: a topligák történetének legrosszabb szezonrajtja

Rájár a rúd manapság az olasz futballra: nem elég, hogy a Csizmaország válogatottja 1958 óta először képtelen volt magát kvalifikálni a jövő évi oroszországi világbajnokságra, ráadásul a Serie A idei kiírásának 13. fordulójában egy újabb történelmi “rekord” született…

benevento2

Hiába az igyekezet, ezúttal sem jött össze a pontszerzés az első osztály újoncának… (kép forrása: ilmessaggero.it)

Hihetetlenül hangzik, de igaz: a topligák (angol, spanyol, német és olasz bajnokság) legrosszabb szezonkezdete ezidáig a Manchester United csapatához volt köthető, akik az 1930/31-es kiírás első 12 mérkőzésén voltak képtelenek pontot szerezni.

Ezt a csúcsot sikerült megdöntenie a friss feljutó Benevento csapatának a Serie A-ban, akiknek a november 19-én a Sassuolo ellen elszenvedett veresége a 13. pont nélküli mérkőzés volt zsinórban.

Igencsak elkeserítő az olasz törpecsapat zuhanórepülése, kiváltképp azután a bravúros szezon után, amit tavaly produkáltak: a harmadosztályból feljutó csapat 5. helyen végzett a Serie B-ben, majd a rájátszásban kiharcolták az első osztálybeli indulás jogát.

Ez a rossz széria egyébként nemcsak történelmi jelentősége miatt érdekes, hanem azért is, mert teljesen váratlanul alakult ki, hiszen a Benevento a nyári felkészülés során egészen elfogadhatóan muzsikált, valamint jó néhány rutinos Serie A-játékossal és fiatal tehetséggel erősítették meg keretüket…

Írta: Wernigg Márton