Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Súlyosbította a Fradi büntetétést a FEB

Csütörtöki ülésén bírálta el az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága (FVB)  a Ferencváros fellebbezési kérelmét az ominózus Debrecen elleni bajnoki után kirótt súlyos büntetés kapcsán. Nos, a zöldek ezúttal sem örülhettek…

ftcloki(Fotó: MTI)

A Fradit a Loki elleni meccs szünetében történt incidens, illetve pirotechnikai eszközök használata miatt büntette 3 millió forintra az MLSZ szektorbezárások mellett, ez ellen a kemény ítélet ellen nyújtottak be fellebbezést Kubatovék. A Fellebbviteli Bizottság azonban nemhogy csökkentette volna, hanem helybenhagyta az I. fokú ítéletet és jócskán meg is emelte a zöld-fehérek büntetését, amely így már 10 millió forintra rúg.

Az FVB szerint “a rendező egyesület által alkalmazott beengedéssel kapcsolatos biztonsági könnyítések és különösen a biztonsági szolgálat visszavonása a sportszervezet részéről különösen súlyos mulasztás volt.  Az FVB határozott álláspontja az, hogy a fenti körülmények miatt több ember élete, testi épsége, egészsége forgott veszélyben a sportrendezvényen”  – olvasható az indoklás az MLSZ honlapján.

Enyhítő körülménynek találta a bizottság ugyanakkor a klub együttműködését és erőfeszítéseit az elkövetők utáni nyomozás alatt, így végül arra a megállapításra jutott, hogy a szektorbezárásokon túl nem rendeli el a teljes stadion bezárását egy mérkőzésre sem.