Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Ronaldo és Benzema is betalált, megúszta a Real – videóval!

Megszenvedett ellenfelével és saját magával is a Real Madrid a spanyol bajnokság 13. fordulójában, hiszen a Malaga kétszer is egyenlíteni tudott ellenük – a végén viszont megtört a jég és Ronaldo is bevette Roberto kapuját.

Kép: AS

Kép: AS

Az APOEL hétközi kivégzése után a Malaga következett a Real Madrid számára. Zidane dolgát nehezítette, hogy a hosszú ideje sérült Bale mellett nem számíthatott Asensióra és Sergio Ramosra sem – így került a kezdőbe a fiatal Jesus Vallejo, illetve a BL-ben is kezdő Lucas Vazquez (Modric csak a padon kezdett). Ami pedig a Malagát illeti: övéké a második legtöbb gólt kapó védelem és kieső helyen állnak a bajnokságban, így finoman szólva nem ők voltak a mérkőzés esélyesei. Ráadásul kezdenek leszakadni az előttük állóktól, így lényegében válsághelyzet állt elő – ha bent akarnak maradni, minden pontra szükségük lesz.

A kezdés abszolút hozta a papírformát. A Real kellemes tempóban indított, majd pár perc után kezdtek felpörögni. Ennek a leglátványosabb jele a 9. percben mutatkozott meg: Ronaldo fejese még kipattant a kapufáról, ám utána a vonal előtt pattogó labdát Benzema simán a kapuba tudta juttatni. A francia csatár ráadásul Cipruson is betalált, ezek a gólok pedig bizonyára jót tesznek az önbizalmának is. Meglett tehát a korai vezetés a hazaiaknak, innentől pedig gyakorlatilag a nehezén már túl is voltak – ám ezúttal ez nem volt elég.

Nem vették ugyanis komolyan ellenfelüket, a kékek pedig letámadtak. A kezdeti baljós jelek nem ijesztették meg eléggé a Real Madridot, így a 18. percben szinte a semmiből el kellett könyvelniük egy bekapott találatot. Kroos labdavesztése után tudták a vendégek kihasználni a védelem rossz helyezkedését. Rolan még mellel le is vehette a labdát, Vallejo ugyanis méterekkel arrébb álldogált és csak késve tudott megindulni a csatár irányéba. Számos hiba vezetett ehhez a bekapott gólhoz Real-részről, ami a 10. volt ebben a kiírásban – de még így is a 3. legkevesebb kapott gól az övék.

A hiba nem fogta meg Zidane együttesét és szerencséjükre sikerült is gyorsan válaszolni: 3 perccel Rolan villanása után Casemiro fejelt gólt egy szöglet után, vagyis minden visszaállt a régi kerékvágásba. Kroosék innentől már jobban figyeltek a középpályán és hátul is, így a Malagának már nem volt olyan könnyű dolga. Ráadásul a Real rohamozni kezdett a két gólos előny megszerzéséért. A madridiak próbálkoztak becsülettel – különös tekintettel a még mindig csak egy gólos Ronaldóra – ám az első félidőben nem változott az állás. Roberto számos bravúrt bemutatva tartotta meccsben csapatát.

Kép: AS

Kép: AS

A második félidőre már nyugodtabban jött ki a Real. Koncentráltabbak és labdabiztosabbak voltak – úgy tűnt, kézben tartják a dolgokat. Elkezdték nyugtatni az amúgy sem kimondottan nagy iramú találkozót, a Malaga helyzete kezdett egyre kilátástalanabbá válni. Ám még a második félidő elején történt valami, ami újabb reményt adott a vendégeknek: ezúttal Varane adta el a labdát, ami hamar Chory Castróhoz került, a középpályás pedig távolról hatalmas gólt lőtt. A lassításból látszott, hogy Casilla vastagon benne volt a találatban, rendesen mellényúlt.

A sorminta nem folytatódott, vagyis nem érkezett újabb, gyors válasz. Hosszas szenvedés vette kezdetét a madridiak részéről, a Malaga játékosai pedig mindent beleadtak, elvégre ők az életben maradásért küzdenek már most. A Real Madrid nagyjából uralta a játékot, helyzeteik is voltak, ám a befejezéseknél egyáltalán nem voltak magabiztosak. Ez pedig a csapat idei gyenge bajnoki szereplésének legfőbb oka is egyben. Ronaldo számtalanszor betalálhatott volna, ám vagy ő hibázott hatalmasat, vagy egyszerűen a szerencse nem állt az oldalára.

CR görcsölt. Egyre nagyobb teherként nehezedett a vállaira ez a helyzet, hiszen az ő szintjén ez az egyetlen árva bajnoki gólocska november végén több, mint kellemetlenség. Bosszúságát a kihagyott lehetőségek pedig egyre csak növelték. A hajrára fordulva érződött: ha ő nem veszi be a kaput, a Real sem nyeri meg a meccset. A sors pedig ezen a ponton felkínált neki még egy lehetőséget: az azóta csereként beállt Modricot buktatták a büntetőterületen belül, a labda mögé pedig nyilván a portugál klasszis állt.

Ronaldo nem túl jól helyezett lövését még védte Roberto, ám a kipattanóból gól lett. A második idei CR gól a bajnokságban, de ami talán még fontosabb: győztes gól a Malaga ellen, így ezt az estét is letudta a Real pontvesztés nélkül, habár nem sokon múlt. Hosszas dicséreteket kár lenne megfogalmazni mostani produkciójukat látva, de amit kellett, azt tudták hozni: a győzelmet.

A bajnokságban ezzel a 3-2-vel így most a 3. helyen állnak, lemaradásuk pedig 3 pont a második Valencia mögött (akik majd csak holnap játszanak). A Malaga továbbra is kieső helyen, ők 4 pontra vannak a Deportivótól.

https://www.youtube.com/watch?v=LsKQQJ89-bc

https://www.youtube.com/watch?v=qjOCkvjwzek

Real Madrid – Malaga 3-2 (2-1)
Helyszín: Santiago Bernabeu Stadion (Madrid); Vezette: Manzano
Gólszerzők: Benzema (9.), Rolan (18.), Casemiro (21.), Chory Castro (58.), Cristiano Ronaldo (76.)
Sárga lapok: Marcelo, ill. Penaranda, Adrian
Kiállítás:

Real Madrid: Casilla – Marcelo, Vallejo, Varane, Carvajal – Isco (Modric), Kroos (Theo Hernandez), Casemiro, Lucas Vazquez – Cristiano Ronaldo, Benzema (Mayoral). Vezetőedző: Zidane.

Malaga: Roberto Jimenez – Juan Carlos (Baysse), Diego Gonzalez, Luis Hernandez, Rosales – Chory Castro, Adrian, Recio, Keko (Juampi) – Penaranda (Borja Baston), Rolan. Vezetőedző: Michel.

Korábbi eredmények:

Celta Vigo – Leganes 1-0
Alaves – Eibar 1-2

Baranyai Balázs