Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool – Chelsea: csereember mentette meg a londoniakat – videóval

Bár az esélyek nem feltétlenül szóltak a Chelsea győzelme mellett, azért valóban kár lett volna esélytelennek tartani a címvédőt a Liverpool otthonában. Lássuk a történéseket!

liverpoolVSchelsea001

Premier League – 13. forduló
Elképesztő mezőnyfölényben játszott a Liverpool együttese szinte már az első perctől. A “Vörösök” játékát látva azonban egyből láthatta az ember, hogy ha jürgen Klopp gyökeres változtatást nem eszközöl, akkor bizony meddő kilencven perc elé néztünk. Ugyanis Antonio Conte mester úgy állította be a Chelsea-t, hogy világos volt mindenki számára: a londoniak ebben a szezonban megelégednek egy ponttal is az Anfielden.

Az első félidő góltalanságát egy szerencsés, 15 perces szünet követte (na, nem mintha előzetesen túl sok góltól tartottunk volna…). A második negyvenöt percben viszont végre elkezdett játszani a Chelsea is. A kinyílásnak persze meg is lett a következménye: a 65. percben gólt kaptak a “Kékek”. Ekkor úgy tűnt, végre megszakad a Liverpool rossz hazai sorozata, ugyanis a Mersey-partiak 2012 óta nem tudták megverni saját pályájukon a Chelsea-t. Azonban a nagyon nyomó vendégeknek volt válasza Mo Salah vezető találatára! A 85 minutumban betalált az alig két perccel korábban beálló Willian. A brazil vezéregyéniség gólja pedig 1-1-es végeredményt jelentett, ami valójában egyik félnek sem túl kedvező, főleg ha a Manchester City megnyeri majd soros bajnokiját.

Liverpool – Chelsea 1-1 (0-0)
Helyszín: Anfield Road (Liverpool); Vezette: Michael Oliver
Gólszerzők: Salah (65. perc), ill. Willian (85.)

https://www.youtube.com/watch?v=PamtVDaz0G0

Balogh József