Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: idén is a Toronto az egyik nagydöntős! – videóval

Az észak-amerikai profiliga (MLS) 2017-es szezonjának egyik nagydöntős csapatának kilétére magyar idő szerint ma hajnalban derült fény. Akárcsak tavaly, úgy idén is a kanadai Toronto FC lesz az egyik finalista, ráadásul arra is nagy esély van, hogy megismétlődjön az első idény döntőjének párosítása! A küzdelem kiélezett volt a Keleti Főcsoport döntőjében, és csupán egy gól döntött az alapszakasz-győztes javára.

IMG_20171130_070541A Keleti Főcsoport döntőjének megnyerésért járó trófeát az alapszakasz-győztes Toronto zsebelte be, amely nagy eséllyel a végső fináléban újra a Seattle ellen léphet pályára! (forrás: twitter.com/torontofc)

Magyar idő szerint ma hajnalban rendezték meg az MLS 2017-es szezonjának Keleti Főcsoport-döntőjének visszavágóját. Az első találkozó gólnélküli döntetlent hozott a Columbus Crew otthonában az alapszakasz-győztes Toronto FC-vel szemben.

Kanadában azonban hamar megtörhetett volna a gólcsend, a hazaiak a 25. minutumban büntetőt végezhettek el! Ekkor a labda mögé Vázquez állt, ám tizenegyesét Zach Steffen hárította, így nem változott a 0-0-s eredmény! A félidő folyamán még adódtak mindkét oldalon lehetőség, a labda viszont a hazaiaknál volt többet, azonban a fordulásig nem esett gól. A szünet után sem tűnt hogy egy darabig, hogy a visszavágó eldőlne a rendes játékidő alatt, de a 60. percben megtört a jég! A térfélcserét követően több helyzetet is kialakító Toronto győztesnek bizonyuló gólt szerzett! Egy brilliáns támadás végén Altidore talált a vendégek kapujába a tizenegyest hibázó Vazquez passzát követően (1-0)! Sokáig a második játékrészben lövése sem volt a Columbusnak, és a végéig is csak annyi változott, hogy több helyzetet kialakított a vendégcsapat, ám kaput a második félidőben így sem találtak, így nem sikerült az egyenlítés.

A nagydöntőbe tehát a Toronto jutott, újból, hiszen tavaly is finalista volt a kanadai alakulat! Ráadásul az előző szezon fináléjának párosítása is megismétlődhet, hiszen a holnapra virradó hajnalban játszó Seattle Sounders az Nyugati Főcsoport döntőjének odavágóján idegenben 2-0-ra nyert a Houston Dynamo otthonában!

MLS, Keleti Főcsoport-döntő, visszavágó
Toronto FC – Columbus Crew • 1-0 (0-0) | Tj.: Toronto FC, 1-0-s összesítéssel!
Helyszín: BMO Field, Torontó – 30.392 néző
Gólszerzők: Altidore (60.), ill.

Nagy Dávid