Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb Real-sztárt vádolnak adócsalással!

Cristiano Ronaldo, Ángel Di María, Fabio Coentrao vagy éppen Marcelo után újabb Real Madrid-játékost vádolt meg adóelkerüléssel a madridi tartományi ügyészség: Luka Modric és felesége, Vanja a hírek szerint 870,728 euróval tartoznak a spanyol koronának.

modricfraud

(Fotó: marca.com)

Az ügyészség a 2013-as és 2014-es éveket vizsgálva találta úgy, hogy Modricék 870,728 eurónyi jövedelemadót “felejtettek el” befizetni az államkasszába. Tájékoztatásuk szerint ugyanakkor ennél komolyabb is lehet a bűncselekmény, Modricnak ugyanis befektetései lehettek Man szigetén. (Man szigetéről annyit érdemes tudni, hogy az Ír-tengerben található, nem része az Egyesült Királyságnak, de a brit koronafüggőségek közé tartozik.)

Modric ügyének kirobbanása előtt egy nappal csapattársa, Marcelo ismerte be bíróságon, hogy 490 000 eurós tartozása van a spanyol állam felé, amit hamarosan be fog fizetni. Rajtuk kívül is hosszú a lista ugyanakkor azokról a Spanyolországban tevékenykedő futballsztárokról, akiket vádoltak már adóelkerüléssel. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Ricardo Carvalho, Angel Di Maria, Javier Mascherano, Radamel Falcao, Fabio Coentrao és Jose Mourinho egyaránt került már bajba adóügyek miatt, ehhez az illusztris névsorhoz csatlakozott most a horvát középpályás.