Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: kiütéssel jutott fináléba a címvédő Seattle Sounders! – videóval

Mára virradóra játszották le az észak-amerikai profiliga, azaz az MLS Nyugati Főcsoport-döntőjének visszavágóját, így kiderült a második Nagydöntős klub kiléte! Az idei fináléba Nyugatról a címvédő Seattle Sounders jutott be nagyon simán, ellenfelét kétszer is lenullázva, így a 2016-os Nagydöntő párosítása jött újból össze!

IMG_20171201_073455Újból jól működött a Seattle Sounders csapategysége, a címvédő újra Nagydöntőbe került, egyben megnyerte a Nyugati Főcsoportot! (forrás: twitter.com/SoundersFC)

Ma hajnalban kiderül, a Toronto mellett melyik lesz a másik döntős klub az MLS 2017-es szezonjában, egyben az is, ki nyeri meg a Nyugati Főcsoportot! A címvédő Seattle Sounders idegenben, az odavágón 2-0-ra győzte le a Houston Dynamo csapatát, így fél lábbal újból a fináléban érezhették magukat Dempsey-ék már a hazai visszavágót megelőzően.

Túlzottan sokáig nem kellett várni arra, hogy megszülessen a találkozó első gólja, és hogy egyben ezzel mélyüljön a Houston helyzete! A 22. percben egy szép összjátékot követően, Bruin passza után Rodríguez fejezte be nagyszerű góllal a támadást, a labdát a kapuba perdítve, az elvetődő hálóőr fölött (1-0)! A szünetig már több gól nem esett, ám mindkét csapatnak volt összesen 2-2 kaput eltaláló lövése, a labdabirtoklás pedig teljesen kiegyenlítetten alakult a szünetig.

A második játékrészben még hatékonyabb lett a címvédő a helyzet kihasználás terén, hiába birtokolta egy kicsivel többet a labdát a Houston, ráadásul a vendégeknek csak egy kaput találó próbálkozásuk volt csupán! A Seattle klasszisa, az amerikai Clint Dempsey az 57. percben növelte klubja előnyét, miután Jones középre tett labdáját a foghíjas védelem kötelékében közelről lőtte a kapuba (2-0)! Ezzel már lényegében minden eldőlt, összesítésben 4-0 volt az állás, de a Sounders ekkor még nem hagyta abba a gólgyártást. Ezt követően viszont nem találatot jegyezhettünk fel előbb, hanem egy kiállítást, hiszen a videózást bevetve a játékvezető a 66. percben a Houston Dynamo játékosának, Tomas Martineznek mutatta fel a piros lapot! Emberelőnyben szerzett ezután még egy találatot a hazai klub! A 73. percben Shipp nagyszerű kiugratását követően Bruin nyesett alá a labdának, amely így a kiugró kapus fölött átlibbenve hullott a kapuba (3-0)!

Ezt követően fontos momentum már nem történt a lefújásig, így hát simán dőlt el, hogy a Seattle Sounders, vagyis a bajnoki címvédő lesz a Toronto ellenfele a december 9-i fináléban, valamint az is, hogy ezzel együtt a Nyugati Főcsoport bajnokai is Demsey-ék lettek, méghozzá kiütéssel, 5-0-s összesítéssel! Jelenleg nem nagyon lehet látni azt, hogy fogást lehessen találni a címvédőn, amely tavaly tizenegyesekkel győzte le a kanadai ellenfelét.

Természetesen az MLS 2017-es Nagydöntőjéről is beszámolunk idén, melyet december 9-én, szombaton, magyar idő szerint nagyon nézőbarát időpontban, 22 órától rendeznek meg!

MLS, Nyugati Főcsoport-döntő, visszavágó
Seattle Sounders – Houston Dynamo • 3-0 (1-0) | Tj.: Seattle Sounders, 5-0-s összesítéssel!
Helyszín: CenturyLink Field, Seattle
Gólszerzők: Rodríguez (22.), Dempsey (57.), Bruin (73.), ill.
Kiállítás: – , ill. Martinez (66.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


A 2017-es MLS szezon nagydöntőjének párosítása
December 9., szombat, 22:00 • Toronto FC – Seattle Sounders (ÉLŐ – Eurosport 2)

Nagy Dávid