Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Balatonon nyert versenyt a korábbi világbajnok

Közel ötven játékos részvételével rendezték a Balatonudvariban található Balaton Golf pályáján az International Winter Footgolf Tour harmadik fordulóját, a Balaton Golf Club Footgolf Versenyt vasárnap. Négyes holtverseny után Lengyel Béla örülhetett elsőségnek.

20108427_1501766116550236_7565805800214342022_n

A hétfordulós sorozati idei utolsó előtti állomásán a Balaton Golf pályáján a széllel és a hideggel vívtak nagy harcot a játékosok a pályán, érthető módon örömmel fogadták a forró teát játék közben a szervezőktől. Az időjárási körülmények sokakat megtréfált, két labdától is végső búcsút vett a tulajdonosa, ami a tóban kötött ki, és esély sem mutatkozott a megjátszására. Öt szakaszon külön női elrúgó várta a hölgyeket, a házigazda Balaton Golf pedig csokimikulással köszöntött a legjobb junior játékost, Kókai Bencét, és a kitartó szülőket, valamint ingyenes green feet ajándékozott a nap legjobbjainak. Gelencsér Gábor jegyezte az egyetlen hole in one-t (egy hónapon belül már a harmadikat), míg a versenybírói szerepben debütálta a legmagasabban jegyzett golfoktató, egyben golf versenybíró, Baranyai Róbert. A verseny után a golf klub be is zárt, csak 2018. márciusában nyit ki, de 72 órával előre jelzett kérés esetén van lehetőség tee time-ot foglalni és játszani Balatonudvariban addig is.

Senki sem tudott par (kijelölt rúgásszám alatt) játszani vasárnap. A legjobb eredmény vasárnap a 77 volt, amit négyen is elértek. Köztük a 9-6-3-1-es szabály döntött, a nap legjobbja így Lengyel Béla (FTC) lett Flink János (Outsiders), Borbély István (EMFGSE) és Vígh Péter (Royal) előtt. A 45 felettieknél Balázsi Csaba (BFGT) a 9-6-3-1-es szabállyal bizonyult csak jobbnak Kókai Ferencnél (Royal), míg Zsuppán Péter (Outsiders) ért oda a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. A hölgyeknél Pusztai Panna (Hole Hunters) most is verhetetlennek bizonyult, Bölcsföldi Ágnes (Milan) a második, Bakos Henriette (BFGT) a harmadik helyen zárt. A csapatversenyben Outsiders, EMFGSE, BFGT volt az első három sorrendje.

EREDMÉNYEK

Három kör után Flink János (Outsiders) vezet Bacskai Bence (Hole Hunters) és Podusil György (BFGT) előtt. A szeniorok között Podusil György, Biró László (Outsiders), Balázsi Csaba (BFGT) a sorrend. A hölgyeknél Pusztai Panna háromból hármat nyerve áll az élen, a három ezüstöt felmutató Bölcsföldi Ágnes és Bakos Henriette előtt. A klubok versenyében eddig az Outsiders szerezte a legtöbb pontot, a BFGT a második, az EMFGSE a harmadik.

Az IWFT ÁLLÁSA