Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: győzelmével csoportelső az AS Roma! – videóval

A Bajnokok Ligája hatodik utolsó játéknapján a csoportelsőségért és a továbbjutásért is harcban álló AS Roma a már biztos kieső Qarabag együttesét fogadta hazai pályán.

DQUBS7VX0AA9iIM

A csoport másik mérkőzésén az olasz AS Roma a csoport biztos utolsó helyén végző azeri FK Qarabag együttesét fogadta hazai pályán. Mint az várható volt a mérkőzésen a római együttes lesz a kezdeményező, ennek megfelelőlen komoly fölényben is voltak már az első percektől Di Francesco tanítványai. Az olaszok első lehetősége a 14. percben adódott, Dzeko lövését azonban az utolsó pillanatokban blokkolta a védelem. Egy perccel később Manolas lapos lövését védte könnyedén Sehic. A 22. percben a vendégek kis híján megszerezték a vezetést miután a vendégek támadója Ndlovu villant és lövését nagy bravúrral tudta csak védeni Allisson. Félórányi játékot követően egy szöglet után El Sharaawy durrantott jócskán fölé. Az első játékrész hajrájában felpörögtek az események és a farkasok több veszélyes gólhelyzetet teremtettek. A mérkőzés 40. percében Manolas fejese kerülte el nem sokkal a kapu bal oldalát. Az első félidő ráadásában előbb Dzeko lőtt a kapu mellé majd Nainggolan lövése sem okozott gondot a vendégek hálóőrének.

A második játékrész ott folytatódott ahol az első abbamaradt, a rómaiak egyre nagyobb nyomás alatt tartották a Qarabag kapuját. Fordulást követően a 49. percben Nainggolan bal alsóba tartó lövését védte bravúrral Sehic. Az 53. percben a hazaiak törték meg a gólcsendet és Dzeko helyzeténél ugyan nagyott védett az azeri hálóőr Perotti fejesénél már ő sem tudott csodát tenni és az AS Roma megszerezte a vezetést. A 62. percben a hazaiak újabb hatalmas gólszerzési lehetőséget puskáztak el, Nainggolan lövését ismételten Sehic hárította szögletre. A mérkőzés további részében az eredmény már nem változott ez pedig azt jelentette, az AS Roma győzelmével csoportelső lett, mivel a csoport másik mérkőzésén a Chelsea és az Atlético Madrid nem bírt egymással.

A C jelű kvartett végig kiegyenlített volt ami az AS Roma és a Chelsea teljesítményét illeti. Viszont kiemelendő az Atlético Madrid feltámadása ugyanis Diego Simeone együttese az első négy körben nem tudott nyerni, így komoly hátrányba kerültek már az elején, amit a végére nem tudtak ledolgozni hiába küzdöttek hősiesen az Atlético játékosai megkell elégedniük az Európa-liga szerepléssel a továbbiakban. Míg a Roma végig nagyott küzdött a Chelsea együttesével a csoportelsőségért végül pedig a rómaiak örülhettek, hiszen hazai pályán legyőzték a londoniakat, míg idegenben ikszeltek a kékek otthonában.

AS Roma – Qarabag 1-0 (0-0)
Helyszín: Stadio Olimpico, Róma, Vezette: Stieler (német)
Gólszerzők: Perottti (53.)
Sárga lapok: Dzeko (61.) ill. Guerrier (42.), Michel (57.), Yunuszade (61.), Rzezniczak (88.)
Kiállítás: 

Roma: Allisson – Kolarov, Fazio, Manolas, Florenzi – Strootman, De Rossi, Nainggolan – Perotti (Pellegrini 81), Dzeko, El Sharaawy (Gerson 72.). Vezetőedző: Di Francesco.

Qarabag: Sehic – Medvedev, Rzezniczak, Yunuszade, Guerrier – Garayev – Izmailov (Quintana 76.), Michel, Richard, Madatov (Ramazanov 85.) – Ndlovu (Sheydalev 85.). Vezetőedző: Gurbanov.

https://www.youtube.com/watch?v=eux_1OYXxOE

A csoport végeredménye:

ccsopi

Képek: uefa.com, eredmenyek.com

Ondik Gábor