Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: nem sikerült Gulácsiéknak az újoncbravúr – videóval

A G csoportot vezető Besiktas számára a mai, lipcsei mérkőzés már lényegében tét nélküli volt. A török együttes ugyanis már biztos csoportelsőként kvalifikálta magát a legjobb tizenhat közé. Azonban Gulácsiékra és a Portora külön pályákon, de közös versenyfutás várt.

RB Leipzig v Besiktas - UEFA Champions League

Bajnokok Ligája – 6. forduló

A világbajnokságról sajnálatosan lecsúszó Kassai Viktorra nagyon fontos mérkőzés vezetését bízta az UEFA illetékes bizottsága. A lipcseiek számára kötelező volt a győzelem, de minimum a döntetlen, lévén a fordulót megelőzően ugyanannyi ponttal álltak, mint az egymás elleni eredményt tekintve jobban álló Porto.
A Red Bull által megszponzorált csapat szurkolói természetesen elvárták, hogy ha végül nem is sikerült a továbbjutás, emelt fővel essen ki együttesük.
Az első félidőben nem játszott alárendelt szerepet minden téren a német csapat, azonban a Besiktas méretesebb nemzetközi rutinja ismét sokat ért. Sajnos ugyanis Gulácsi Péter ezt a Bajnokok Ligája meccset sem hagyta ki kapott gól nélkül. A spanyol Negredo szerezte meg a vezetést a törököknek, méghozzá büntetőből.
A szünet után még magasabb fokozatba kapcsolt a Leipzig, ám a temérdek hazai helyzet ellenére elmaradt az egyenlítés. A Besiktas veterán edzője, Senol Günes helyesen irányította a fiait, mondván nyugodtan visszaállhatnak, lévén még egy ilyen tétnélküli meccsen is meg lehet a győzelem, de legalább a döntetlen.
Nos, végül utóbbi lehetett volna a nyerő tipp. Az emberhátrány ellenére a hajrában egalizálni tudtak, Naby Keita góljával a hazaiak. Ám BL-búcsújuk mégis vereséget fog jelenteni, a 90. percben betaláló Talisca miatt, aminek köszönhetően a Besiktas mégsem engedte ki kezéből a győzelmet.
A kvartettet könnyedén nyerte meg végül a török klub, míg a Leipzig számára már az első próbára majdnem sikerült a bravúr.

RB Leipzig – Besiktas 1-2 (0-1)
Helyszín: Red Bull Arena (Lipcse); Vezette: Kassai Viktor (magyar)
Leipzig: Gulácsi – Halstenberg, Orban, Ilsanker, Klosterman – Bruma, Demme, Keita, Kampl – Augustin, Werner.
Besiktas: Zengin – Erkin, Tosic, Mitrovic, Uysal – Özyakup, Medel – Pektemek, Talisca, Lens – Negredo.
Gólszerzők: Keita (87. perc), ill. Negredo (10.-büntetőből), Talisca (90.)
Sárgalapok: Ilsanker (54. perc), ill. Adriano (75.), Lens (79.), Özyakup (83.), Talisca (90+1.)
Kiállítva: Ilsanker (82.), ill. –

A Monaco egy számára már teljesen érdektelen meccsen még azt is megengedhette magának, hogy a világ egyik legjobb támadója a kispadon kezdje a meccset. És bár nem feltartott kézzel léptek ma pályára a hercegségbeliek, sima vereségbe szaladtak bele Portugáliában. Már a szünetre kialakult az odavágó (na, és a 2004-es, egymás ellen vívott döntő) végeredménye, és bizony még hátra volt nettő negyvenöt perc.
A hiányolt és tartalékolt Falcao már túlkésőn, a 66. percben futott ki a gyepre. A kolumbiai sztár már csak szépíteni tudott a végeredményen. A tavaly szépen menetelő Monaco idén már a csoportkörben kizuhant (ráadásul immár mindezt francia bajnokként), ráadásul tették mindezt nyeretlenül.
A Porto a győzelmének köszönhetően úgy jutott tovább a második helyen, hogy teljesen mindegy volt a Lipcse sikeressége…

FC Porto – AS Monaco 5- 2 (3-0)
Helyszín: Dragao (Porto); Vezette: Jonas Eriksson (svéd)
Porto: José Sa – Tellas, Marcano, Felipe, Ricardo – Ander, Herrera, Pereira – Brahimi, Aboubakar, Marega.
Monaco: Benaglio – Kongolo, Jemerson, Glik, Touré – Meite, N’Doram – Ghezzal, Carrillo, Rony Lopes – Diakhaby.
Gólszerzők: Aboubakar (9., 33. perc), Brahimi (45.), Telles (66.) Soares (88.) ill. Glik (61.-büntetőből), Falcao (78.)
Sárgalap: Andre (7.), ill. –
Kiállítva: Felipe (38. perc), ill. Ghezzal (38.)

A csoport végeredménye:

blG20171206

Balogh József