Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: zárul a csoportkör – 2. rész

A Bajnokok Ligája 2017/18-as kiírásának csoportköre ma befejeződik. A szerdai játéknapra is maradt még némi izgalom, például a Liverpool fémjelezte E-csoportban, de a legtöbb helyen már eldőlt a továbbjutás kérdése. 

bl2018efgh

E-csoport

Liverpool – Szpartak Moszkva (20:45, Sport 1)

A Liverpool jelenleg vezeti a csoportját, de még akár a Szpartak Moszkva és a Sevilla is megelőzheti, ha nem sikerül ma este nyerniük. Ha nyernek ma az oroszok, akár első helyen is továbbjuthatnak, igaz ehhez az is kell, hogy a Sevilla ne győzzön. Klopp gárdájának tehát nagyon oda kell tennie magát, ha meg akarja védeni a Premier League becsületét, mivel rajtuk kívül már az összes angol klub kvalifikálta magát a legjobb tizenhat közé.

Maribor – Sevilla (20:45)

A Sevilla három gólos hátrányból támadt fel Liverpoolban, ahol végül egy pontot sikerült szerezniük, és ezzel továbbra is megvan az esélyük a továbbjutásra. A Maribor biztos a kieső, így számukra tét nélküli lesz a spanyolok elleni mérkőzés, de ez nem jelenti azt, hogy feltett kézzel fognak kifutni a pályára. A Sevillának így is egy nehéz estére kell számítania.

F-csoport

Shakhtar Donetsk – Manchester City (20:45 – Film mánia)

A Manchester City hibátlanul jutott be a nyolcaddöntőbe, és ha győzni tudnak a Shakthar Donetsk ellen, akkor száz százalékos mérleggel zárhatják a csoportkört. Az ukránok jelenleg a másodikok, de korántsem biztos még a helyük, mert a Napoli beelőzheti őket, ezért minimum egy döntetlen az elfogadható a számukra.

Feyenoord – Napoli (20:45)

A Napoli a már biztos kieső Feyenoord otthonába látogat. Kötelező számukra a győzelem, mert ha kikap a Shakhtar Donetsk a City ellen, akkor ők is továbbjutnak a legjobb tizenhat közé. A holland klub egy pontot sem tudod összeszedni a csoportkör során, így nem lenne szabad megnehezíteniük a nápolyiak dolgát.

G-csoport 

FC Porto – AS Monaco (20:45)

A csoportkör egyik nagy meglepetése, hogy az előző szezonban a negyeddöntőig jutó AS Monaco már biztosan kiesett a sorozatból, viszont a Portónak még meg van esélye a továbbjutásra, ehhez viszont nyerniük kell, és bízniuk abban, hogy a Besiktas legyőzi az RB Leipziget.

RB Leipzig – Besiktas (20:45, csúsztatva 22:45-kor a Sport 2-n)

A Besiktas magabiztosan nyerte meg a csoportját, így számukra már csak presztízs kérdés marad az utolsó mérkőzésük. Gulácsi Péter csapata azonban még nem dőlhet hátra, hiszen ha nyernek, akkor ott lesznek a legjobb tizenhat között. Az viszont biztos, hogy a török klub nem fogja hagyni magát.

H-csoport 

Real Madrid – Borussia Dortmund  (20:45, M4)

A Real Madrid és a Borussia Dortmund összecsapása akár egy nagyob rangadó is lehetne, de a németek számára a Bajnokok Ligája már befejeződött, míg a Real Madrid, ha csak a második helyen is, de továbbjutott. Az első mérkőzésen is alulmaradtak a királyiakkal szemben, és a Bernabeuban sem lesz könnyebb helyzetük. Cristiano Ronaldo szereti a német csapatokat, és biztosan gólt akar majd szerezni, hogy megtartsa első helyét a BL góllövőlistáján.

Tottenham – APOEL Nikosia (20:45)

A Tottenham kicsit meglepően az első helyen jutott be a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe, és utolsó mérkőzésként, az eddig csak két pontot szerző APOEL ellen kell pályára lépniük. Sallai Rolandnak ez lesz az utolsó szereplése a BL-ben, de ha le tudnák győzni a londoniakat, akkor akár az Európa-ligában is folytathatják. Ehhez persze mindenképpen ki kell kapni a Dortmundnak.

Screenshot_1