Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U-válogatottak: sorsoltak az elitkörre és az Eb-selejtezőkre

Mindkét U-válogatottunk az Eb-ért küzdhet tavasszal egy erős négyesben, míg az őszi selejtezőkben mindkét társaság két-két szomszéddal került egy kvartettbe.

Netherlands-U19-v-England-U19-UEFA-U19-Championships-International-Football-Donaustadion-Germany

A címvédő Angliával is elitkörös meccset vív U19-es válogatottunk.

Elsőként az Eb-selejtezőket sorsolták ki Nyonban, ahol mind az U17-es, mind az U19-es válogatottunk második kalaposként várt ellenfélre. A fiatalabb korosztály végül Szerbiával, Romániával és Litvániával került egy csoportba. A selejtezőkre 2018 őszén, az elitkört 2019 tavaszán rendezik, míg a kontinensbajnokságra 2019 májusában Írországban rendezik.

Fontos információ, hogy a csoportok első két helyezettje, valamint a négy legjobb harmadik az elitkörbe jut. Csak 2002. január 1. után született játékosok szerepelhetnek. Az angolok és a németek automatikusan elitkörösek, míg a házigazda Írország egyből a kontinensbajnokságon kezd.

A beosztás:

Ami az idősebb korosztályt illeti, szintén második kalapból húzták ki a mieinket, s kerültek egy négyesbe Ausztriával, Szlovéniával, illetve Koszovóval. Itt már csak a csoportelsők és másodikok jutnak a 2019 tavaszán esedékes elitkörbe. A selejtezőkön csak 2000. január 1. után született labdarúgók szerepelhetnek. Az Eb-elitkörben csatlakozik Portugália és Németország, míg Örményország rendezőként automatikus résztvevője a kontinensviadalnak.

A beosztás:

 

Ami a soron következő megmérettetéseket illeti, mindkét válogatottunk erős négyesbe került. U19-eseink Hollandia mögött végeztek a selejtezőkön, így harmadik kalapba kerültek az elitkör sorsolásán, s igen erős négyest sikerült kifogni. Az első kalapból Macedónia, a másodikból a 2017-es U19-es Eb-győztes Anglia, valamint Lettország lesz az idősebbek ellenfele.

Az elitkört márciusban rendezik, míg az Európa-bajnokságra júliusban Finnországban kerül sor. Ez egyben selejtező a 2019-es U20-as vb-re.

A beosztás:

Kiegyensúlyozott csoportba kerültek a fiatalabbak, lévén Izrael, Románia és Szlovénia is verhető kategóriába tartozik, főképp annak tükrében, hogy a mieink lesznek a házigazdák. A csoport első helyezettjei mellett a hét kvartett legjobb másodikja is eljut a 2018. májusában rendezendő angliai seregszemlére.

A beosztás:

~GS~