Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új tulajdonossal folytatja az ETO – hivatalos

Megváltozott tulajdonosi körrel, de változatlan célokkal folytatja működését az ETO FC, amelyben szakmai változások is végbe mennek.

kr_20171119_0220-e1511612972302-1024x575

Néhány hete ismét arról szóltak a hírek, hogy elfogyott a pénz Győrben, emiatt megingott az ETO FC pénzügyi helyzete. Néhány éve Tarsoly Csaba korábbi tulajdonos cége, a Quaestor csődbe jutása alkalmával a klub is bedőlt, emiatt pedig a harmadik vonalba sorolták vissza a zöld-fehéreket, akiket végül a futsal-szakág vezetése mentett meg a megszűnéstől, így központosult egy kézbe a nagypályás labdarúgás és a futsal. Ezt követően minden rendben működött, ám az elmúlt hetekben ismét felütötte magát az anyagi gondok okozta feszültség, minek következtében előbb a női együttestől távozott Dénes András, bár a szakember nem elsősorban a pénzügyi gondok miatt távozott, sőt, lényegesen meggyengült az állomány is, merthogy a légiósok közül a brazil Aline Reis, illetve két másik labdarúgó is felbontotta szerződését. Ugyanakkor az sem zárható ki, hogy a Drucskó Zoltán vezette ETO Futsal Kft-nek sok volt a három csapat, illetve az utánpótlás finanszírozása, emiatt csappant meg a költségvetés. Drucskó az ETO Futball és Futsal Kft tulajdonosaként köszönt le Győrben. A cég utódja a fővárosi székhelyű Ker-Gasztro Kft lett. Mindezt Borkai Zsolt, Győr Megyei jogú város polgármestere jelentette be szerdán délután. A városvezető kiemelte, hogy a felelőtlen gazdálkodás vezetett az újbóli csődközeli állapothoz. „Az önkormányzat tavaly 150 millió forinttal támogatta az utánpótlás-nevelést, idén már 75 millió forinttal, s további 75 millió forintot tartalékba helyezett a költségvetésben, amelynek kifizetését attól tette függővé, ha látja a csapat további sikeres szereplésének esélyét. Ezt a biztosítékot az új tulajdonosban látjuk, ezért átutaljuk a klubnak az összeget.” – hangsúlyozta Borkai.

Köszönetet mondott a helyzet konszolidálásában Csányi Sándornak, és az MLSZ-nek is a segítségért.

A Ker-Gasztro Kft. ügyvezetője elmondta, egyelőre csak a pénzügyi stabilitás megteremtése az elsődleges, így a szakmai kérdésekre később kerülhet sor. Hozzátette, elsőre kilencvenhat százalékos tulajdonrészt szereztek a klubban, a maradék négyet pedig tavasszal jegyzik be, illetve kiemelte, a tervek szerint a futsal és a nagypályás labdarúgás különválik a jövőben.

~GS~