Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Alex Song visszatérhet Angliába! – sajtóhír

A Sky Sports információi szerint távozni szeretne az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premjer Liga) szereplő Rubin Kazanytól a rutinos kameruni középpályás, nevezetesen Alexandre “Alex” Song…

Alex-Song-reacts-during-the-pre-season-Asian-Tour-friendly-match (1)Vissza Angliába? Alex Song kétségtelenül az Arsenal színeiben élte fénykorát. (Kép: Daily Mirror)

A Sky Sports úgy értesült, hogy az Arsenal és a Barcelona korábbi játékosa azért szeretne távozni a szebb napokat is megélt Rubin Kazanytól, mert a klub négy hónapja nem fizetett neki. Alex Songot állítólag több angol és európai gárda is figyeli, de a Sky konkrét csapatokat nem nevezett meg. 

Alex Song karrierje szépen ívelt felfele annak idején. Az Arsenal 2005-ben vette kölcsön az akkor még mindössze 18 esztendős kameruni srácot a Bastia-tól. Az évek során a londoni ágyúsok meghatározó tagja lett, a csapatot egészen 2012-ig erősítette. Egyre jobb és jobb teljesítményének köszönhetően 2012 nyarán a Barcelona szerződtette. A katalán klubnál aztán végül Hleb sorsára jutott, játszogatott, ám sohasem lett a Barca alapembere. Song 2014-2016-ig ismét a Premier League-ben rúghatta a bőrt, hiszen a West Ham Unitedhez került kölcsönbe, első évében meghatározó tagnak számított, a másodikban viszont a háttérbe szorult. Alexandre “Alex” Song tehát legszebb éveit kétségtelenül az Arsenalban töltötte, a londoni gárda színeiben összesen 206 tétmérkőzésen léphetett pályára. 

Németh Boldizsár